Veiksmīgs un jauns uzņēmējs – tieši TU!

_11.jpgQuality Dragons kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu uzsāk vienreizēju projektu „Bizness 24h”! Pavisam drīz projekta pirmā kārta arī RTU! 3. novenbrī nenokavē – esi uz svītras, lai cīnītos par iespēju turpināt šo konkursu next level!

Projekta „Bizness 24h” mērķis ir likt studentiem aizdomāties par savu nākotni, sniegt tiem jaunas iespējas un paplašināt zināšanas neierastā veidā, kā arī attīstīt līdera spējas darbam mūsdienīgas ekonomikas apstākļos. Projekts plānots trīs kārtās kā sacensības, kuru rezultātā viena komanda no 15 Latvijas augstskolām tiks prēmēta kā spējīgākā, ekonomiskākā un veiksmīgākā.

Sacensību pirmajā kārtā sacentīsies savā starpā komandas no visām RTU fakultātēm. Komandā ir trīs dalībnieki. Ceturtdaļfinālā komandas sacentīsies, spēlējot biznesa simulācijas spēli „SEB banka darbībā”. Šī „Bizness 24h” daļa ilgs vienu dienu. Ceturtdaļfinālā uzvaru guvusī komanda tiks izvirzīta pusfinālam, kas norisināsies RTU.

Ceturtdaļfināls tiek veidots sadarbībā ar Junior Achievement Latvia un SEB Unibanku. SEB Unibanka vienmēr ir atbalstījusi spējīgos un atraktīvos Latvijas jauniešus un tai jau ir izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība ar RTU SP. Savukārt JAL jau vairākus gadus veiksmīgi sadarbojas ar ekonomiski tendētiem vidusskolēniem un tos atbalsta. Biedrības QD un Junior Achievement Latvia aizsākās jau pirms gada projekta „Savu pūķi debesīs” laikā.

Viena no projekta stūrakmeņiem – Baiba Medne no biedrības „Quality Dragons” pastāstīja, ka “Bizness 24h” ideja dzima vēl tikai plānojot un veidojot organizācijas pirmo biznesa ideju konkursu “Savu pūķi debesīs”. Tad kopā ar Elgaru [Ruskuli, uzņēmēju no RTU SP – aut.] radās doma, ka kaut ko vērienīgāku un efektīvāku varētu “pacelt” arī Latvijas mērogā. “Ņēmām savu ideju” un gājām ciemos pie tādām organizācijām kā “Junior Achievement Latvija”” , “Komercizglītības centrs”, “Jauniešu konsultācijas”. Ideja viņiem iepatikās un tā sākās sadarbība ar RTU SP ārējo sakaru nodaļu – Dāvi [Meiki – aut.] . Tā no idejas par vienkāršu biznesa simulāciju tas ir “izaudzis” par lielu projektu ne tikai šim mirklim, bet arī nākotnei…” RTU SP pārstāvji piebilda, ka veiksmīgā sadarbība ar „Quality Dragons” projekta „Savu pūķi debesīs” ietvaros liek domāt, ka arī šoreiz grandiozais pasākums „aizies uz urrā”!

Organizācija-biedrība „Quality Dragons” ir dažādu nozaru studentu un interesentu apvienība ar mērķi sekmēt uz zināšanām balstītas sabiedrības attīstību, veicinot jauniešu izpratni par mūsdienu vadības principiem un veidojot radošu vidi vadības un inženierzinātņu studentu un profesionāļu veiksmīgai sadarbībai.

Visi atzīst, ka RTU SP spēks slēpjas studentos, kas pievelk ar savu enerģiju un uzdrīkstēšanos. RTU SP ir Latvijā senākā studentu pašpārvalde, kurā ir visu astoņu RTU fakultāšu pārstāvji.

Īsi par spēles „ SEB banka darbībā” norisi: Spēles laikā dalībnieki iejūtas baņķieru lomā un pieņem stratēģiskus biznesa lēmumus banku operācijās, operējot ar tādiem elementiem kā procentu likmes noguldījumi, kredīti, depozītu sertifikāti un termiņaizņēmumi, kā arī mārketinga, attīstības un izpētes izdevumi. Spēle notiek 12 periodos, uzvar komanda ar visaugstāko kopējā panākuma indeksu un nokļūst pusfinālā.

Pusfināls notiks Rīgas Tehniskajā universitātē 2. un 3. decembrī. Tajā tiks spēlēta ASV radītā inovāciju spēle „Market Place”, spēle notiks sadarbībā ar RTU Tālmācības studiju centru. 5 komandas ar labākajiem rezultātiem iekļūs finālā.

Fināls jeb „Bizness 32h” – ekskluzīva iespēja spēlēt Latvijas uzņēmumu pieprasītāko izglītojoši – stratēģisko spēli „Decision Base” sadarbībā ar Komercizglītības centru! Fināls notiks 7. un 8. decembrī, to translēs arī raidījumā “Kurp doties?”

Seko līdzi jaunākajai informācijai radio “Naba”!

Tātad – tiekamies 3. novembrī, ja vēl ir kādi jautājumi – ieskaties mūsu mājaslapā – www.bizness24h.lv vai raksti – Bizness24h@yahoo.com!

Pieteikšanās anketu meklē mūsu mājaslapā – nenokavē, jo komandu skaits ir ierobežots!

Organizatori:

Biedrība „Quality Dragons”,

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments.

qd.jpgrtu-sp.JPG

Mūs atbalsta:

RTU Tālmācības Studiju centrs,

SEB Unibanka,

Jauniešu konsultācijas,

Junior Achievement Latvia.

ykonsultacijas.JPGjal.JPGSEBrtu_tic.BMP