Zaļš piedāvājums augstskolu studentiem

Bieži dzird pārmetumus, ka Latvijā augstākā līmeņa studijas ir pārāk teorētiskas un studentiem ir pārāk maz iespēju praktiski pielietot savas zināšanas, tāpēc radās ideja studentus iesaistīt organizācijā, kurā viņi savas augstskolā iegūtās zināšanas var izmantot praksē.
Biedrība „Abavas ielejas attīstības centrs” ir nevalstiska bezpeļņas organizācija, kas nodarbojas ar dažādu projektu sagatavošanu dabas aizsardzības, bioloģiskās lauksaimniecības, tūrisma, sabiedrības integrācijas jomā. Mūsu sadarbība varētu izpausties sekojošā veidā:
Studentam ir jāraksta kursa darbs, taču students vēlas ar savu kursa darbu panākt paliekošu efektu, students vēlas, lai viņa kursa vai diploma darbs tiek pielietots reāli praksē un, kura realizēšanā arī pats varētu piedalīties. Tēma būtu saistīta ar īpaši aizsargājamo teritoriju „Abavas ieleja” un aktivitātēm, ko šeit varētu veikt.
Students vēlas rakstīt kādu projektu pieteikumu, kuru varētu realizēt „Abavas ielejā”, līdz ar to, projekta apstiprināšanas gadījumā pats var to vadīt un saņemt algu 5%-10% apmērā no projekta apjoma.
Students var izvēlēties biedrību „Abavas ielejas attīstības centrs” par savu prakses vietu un izstrādāt kādu pētījumu atbilstoši savai specialitātei vai interesēm. Labas atsaucības gadījumā varētu veidot darba grupu vai grupas, kurā protams strādāt būtu daudz interesantāk
Jūsu sadarbības variants.

(Gints Zvirbulis 26152507 Biedrības „Abavas ielejas attīstības centrs” Izpilddirektors
(Ventspils augstskolas EPF bakalaura studiju absolvents, LU EVF maģistra studiju students)
Valdes priekšsēdētājs Uldis Rozenbergs 10.10.2006. )