„Ideju kauss 2007” stipendiju fonds 37 500 lati!

Vērienīgu stipendiju projektu „Ideju kauss 2007” domājošiem studentiem izsludina 15 augstskolas sadarbībā ar Hansabanku un Latvijas Universitātes fondu. Pieteikšanas līdz 30.maijam.

untitled-1.jpg

„Ideju kauss 2007” ir inovatīvo biznesa ideju konkurss, kurā dalībniekiem tiks dota iespēja ne tikai iegūt vērtīgus ekspertu padomus un kontaktus savas biznesa idejas pilnveidošanai, bet arī piesaistīt pamatkapitālu savas uzņēmējdarbības uzsākšanai. „Ideju kauss 2007” pieteikšanās datums ir 28. Maijs.

Konkursa mērķis ir sekmēt jaunu dzīvotspējīgu uzņēmumu veidošanos Latvijā, sniedzot biznesa ideju autoriem nepieciešamās zināšanas un prasmes biznesa idejas pilnveidošanai. Dalībniekiem tiks dota iespēja tikties ar ekspertiem un privātā sektora pārstāvjiem, saņemt individuālo vērtējumu un mentora ieteikumus, ar savām biznesa idejām iepazīstināt potenciālos investorus. Konkurss „Ideju kauss 2007” ir tilts, kas palīdz cilvēkiem ar idejām satikt biznesa profesionāļus, kuri palīdzēs šīs idejas attīstīt un īstenot.

Konkurss noritēs divās kārtās. Lai piedalītos konkursa pirmajā kārtā jāiesniedz īss biznesa idejas apraksts (1 A4 lpp). Biznesa idejas izvērtēs kompetenta biznesa ekspertu žūrija, kura atlasīs labākās idejas dalībai konkursa otrajā kārtā.

Otrās kārtas dalībnieki varēs piedalīties „Ideju kauss 2007” svinīgajā atklāšanā, kurā piedalīsies un ar savu pieredzi dalīsies sabiedrībā zināmi uzņēmēji. Tiks rīkota arī apmācība, kurā ideju autori varēs uzzināt vairāk par biznesa plānu rakstīšanu un uzņēmējdarbības uzsākšanu.

Visiem otrās kārtas ideju autoriem tiks dota iespēja pieteikties uz mentoru (padomdevēju), kurš ideju autoriem palīdzēs ar kontaktiem un zināšanām, kuri vajadzīgi idejas attīstīšanai un realizācijai.

Līdz 2007. gada 15. Augustam dalībniekiem būs jāiesniedz jau gatavs biznesa plāns. Labāko plānu autori prezentēs žūrijai, kura atlasīs desmit labākos. Konkursa dalībnieku apbalvošana notiks 15.septembrī Rīgas Foruma ietvaros rīkotajā Jauniešu konferencē. Konkursa finālā tiks 10 labākie dalībnieki, kuru vidū pirmo trīs vietu ieguvēji saņems naudas balvas attiecīgi 5000, 3000 un 1000 LVL apmērā. Pārējie saņems veicināšanas prēmijas, katra 500 LVL vērtībā. Tiks pasniegtas arī veicināšanas balvas un apbalvota „Inovatīvākā augstskola” un „Inovatīvākā darba vieta” no kurām saņemtas visvairāk biznesa idejas. „Ideju kauss 2007” kopējais balvu fonds ir 13200 latu.

„Ideju Kauss 2007” Latvijā norisināsies pirmoreiz, bet Konkursa ideja ir pārņemta no Ziemeļeiropas valstīs rīkotā konkursa „Venture Cup”. Pirmais šāds konkurss tika rīkots 1998.gadā Gēteborgā, Zviedrijā un šobrīd tas ir gadskārtējs pasākums Dānijā, Norvēģijā, Somijā un Zviedrijā. Konkursa unikalitāte saistīta ar to, ka sacensība sevī ietver rūpīgu rīkotāju un partneru darbu ar konkursa dalībniekiem sacensības norises gaitā. Zviedrijas rietumos 10% no visiem jaunajiem daudzsološajiem uzņēmumiem – nākotnes Nokia un Skype, veido tieši šādu konkursu dalībnieki.

Jaunatnes inovatīvo biznesa ideju konkursu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Rīgas Dome, kopā ar stratēģiskajiem partneriem – riska kapitāla fondu A/s Eko investors un A/s Hansabanka. Šis būs Latvijā pirmais jaunu inovatīvu uzņēmumu veicināšanas pasākums, ko abpusēji atbalsta valsts un privātais sektors. Konkursa „Ideju kauss 2007” praktisku īstenošanu nodrošina Rīkotājpartneris – Rīgas Ekonomikas augstskola.

Lai pieteiktos „Ideju kauss 2007” līdz 28. maijam sūti īsu biznesa idejas aprakstu (1 A4 lpp) uz e-pastu idejukauss@idejukauss.lv. Biznesa idejas aprakstam izmanto vadlīnijas, kuras pieejamas konkursa mājaslapā www.idejukauss.lv . Mājaslapā meklē arī sīkāku informāciju par „Ideju Kauss 2007”.

Veido nākotni savai biznesa idejai! Piesakies līdz 28. maijam!