Baltijas SUMO robotu kauss jau sestdien

Cīņai par sacensību „Baltic Robot SUMO” , kas norisināsies 13. septembrī RTU Lielajā aulā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, kausu pieteikti 20 sumo roboti. Baltijas valstu sacensības norisināsies divās robotu klasēs – mini sumo un 3 kg sumo -, un dalībai pieteikti vairāki roboti gan no Lietuvas, gan Igaunijas.

Baltijas robotu sumo sacensību dalībnieku reģistrācija un sacensību ringu izmēģināšana sāksies plkst.10, un pasākuma atklāšana un dalībnieku grupu izloze notiks plkst.11. Sumo robotu cīņas būs vērojamas no plkst.12. „Arī tad, ja kāds gribēs pieteikt savu sumo robotu sacensību dienā, tā dalība netiks liegta”, stāsta pasākuma organizators Dainis Jakovels, „Mēs vēlamies likt akcentu tieši uz robotiem gan sacensību arēnā, gan ārpus tās. Tāpēc apmeklētāji varēs ne tikai skatīt sumo robotu cīņas, bet arī apskatīt tos un aprunāties ar autoriem.”

Sacensību starplaikos notiks Baltijas valstu robotikas klubu prezentācijas par esošajiem un gaidāmajiem projektiem. RTU Robotikas kluba pārstāvji iepazīstinās ar pavasarī gaidāmo Robotikas sacensību kategorijām.

„Iepriekšējās robotikas sacensībās uzvarēja fizmatu komandas Laidars sumo robots, kas parādīja stabilāko sniegumu visu sacensību laikā. Starp sacensību dalībniekiem vērojami gan jauni, gan pieredzējuši robotu būvētāji, sestdien redzēsim, kā viņiem ies un kas uzvarēs,” stāsta sacensību organizators  Agris Ņikitenko.

Noslēdzies arī konkurss par sacensību logo redzamā robota vārdu. No piecdesmit ierosinājumiem tika izvēlēts vārds Smailijs, kura autors ir RTU 2. kursa students Juris Iljins.

Sacensību „Baltic Robot SUMO 2008″ mērķis ir veicināt robotikas attīstību Baltijā – nostiprināt jauniešu interesi, tehniskās prasmes un zināšanas robotu izstrādē un programmēšanā.

Sacensību organizatori ir RTU Robotikas klubs un Studentu parlaments, atbalstītāji – Rīgas Tehniskā universitāte, iRobot, SAF Tehnika, Festo un Argus Radiodetaļu Tirdzniecība.

Sacensību „Baltic Robot SUMO 2008″ mājas lapa ir www.balticrobotsumo.org. Ieeja pasākumā bez maksas.

Papildus informācija:
Dainis Jakovels,
«Batic Robot SUMO 2008» organizators
Tālr.: 29116741

Informāciju sagatavoja:
Anete Freimane
RTU Studentu parlaments
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr.: 29127125