FSP vēlēšanas

VoteDITFStudent, nepaliec malā un nobalso par savas fakultātes studentu pašpārvaldi!!!
Fakultāšu studentu pašpārvalžu (FSP) vēlēšanas notiek vienu reizi gadā, kurās katrs attiecīgās fakultātes students var izteikt savu viedokli un lemt, kas viņu intereses pārstāvēs fakultātēs un RTU gaiteņos. Lai kandidāti tiktu ievēlēti attiecīgajā FSP, vēlēšanās ir jānobalso vismaz 10% attiecīgās fakultātes studentiem. Šogad FSP vēlēšanas norisināsies no 23.-27. novembrim. Katram gan pilna, gan nepilna laika studentam šajā laikā būs iespēja nobalsot tikai vienu reizi par kādu no savas fakultātes studentu pašpārvaldes kandidātiem.

Pagājušajā gadā piecas no astoņām fakultātēm nepieciešamo minimumu – 10% no studējošo atbalsta – ieguva jau pirmajās divās balsošanas dienās, bet pa visām piecām balsošanas dienām nobalsoja gandrīz 15% no visiem RTU studentiem, kas ir pa 1,3% vairāk, nekā gadu pērn.

No 23. – 27. novembrim katrā fakultātē norisināsies vēlēšanas. Šajā laikā tiks izvietoti vēlēšanu iecirkņi studentiem pieejamās vietās, par to atrašanā vietu un darba laiku tiks paziņots katrā fakultātē individuāli!

Pagājušajā gadā dažas FSP maz laika atvēlēja priekšvēlēšanu kampaņām par attiecīgas fakultātes kandidātiem. Šogad gribētu redzēt vairāk mudinošos plakātus, darbības programmas un aktīvus cilvēkus, kuri aicinātu savas fakultātes studentus nobalsot.

27. novembra vakarā, kad būs beigusies vēlēšanu nedēļa, visas vēlēšanu urnas tiks nogādātas RTU SP birojā, kur Centrālo vēlēšanu komisija (CVK) godīgi un cītīgi skaitīs balsis.

Ja arī Tu vēlies pārstāvēt savas fakultātes studentu intereses, tad piesakies pie savas fakultātes SP vadītāja un sāc aktīvi darboties, lai kļūtu par vienu no vēlēšanu saraksta kandidātiem!

RTU studentiem novēlu nebūt vienaldzīgiem un atrast brīvas piecas minūtes, lai nobalsotu par savas fakultātes studentu pašpārvaldes kandidātiem, savukārt katrai Studentu pašpārvaldei padomāt par FSP vēlēšanu nozīmīgumu un savu atpazīstamību.

CVK vadītājs
Oļegs Jakovļevs