IEVF un DITF filmu vakars

slumdog millionarie4.martā plkst. 19:00 Meža 1/7 notiks IEVF un DITF kopīgi rīkotais filmu vakars.

Šoreiz mēs skatīsimies 2008.gada filmu „Slumdog Millionaire”, kas nesen notikušajā Oskara balvu pasniegšanas ceremonijā ieguva veselas astoņas balvas nominācijās: Labākā filma; Labākais operatoru darbs; Labākā filmas režija; Labākā filmas montāža; Labākā mūzika; Labākā dziesma – „Jai ho”; Labākā skaņas apstrāde; Labākais adaptētais scenārijs.

Filmas „Slumdog Millionaire” galvenais varonis ir 18 gadīgais Džamals Maliks no Indijas, kurš piedalās televīzijas spēlē „Gribi būt miljonārs?” un pārsteidzošā kārtā jau ir nokļuvis līdz pēdējam jautājumam. Pareizi atbildot uz šo jautājumu, viņš iegūs 20 miljonus rūpiju. Džamals ir gatavs dzirdēt jautājumu, taču tiek izsludināts spēles pārtraukums līdz nākamajai dienai.
Pēc spēles Džamalu negaidīti apcietina policija. Policisti ir gatavi uz visu, lai tikai piespiestu Džamalu atzīties, kā viņš zinājis atbildes uz visiem jautājumiem. Un Džamals viņiem pastāsta… Viņš pastāsta savu dzīvesstāstu: par drūmo bērnību, kuru piedzīvojis kopā ar brāli Salimu, par savu pirmo mīlestību – meiteni Latiku, ar kuru ticis šķirts un kuru viņš cenšas atkal atrast. Viņš atklāj tos savas dzīves notikumus, kuru dēļ zinājis pareizās atbildes.
Taču kāds ir patiesais iemesls, kādēļ Džamals piedalās slavenajā televīzijas spēlē? Vai viņu tiešām interesē miljoni? Un vai viņam izdosies pareizi atbildēt uz pēdējo jautājumu?
Atbildes uz šiem jautājumiem Tu uzzināsi, ja 4.martā ieradīsies uz filmu vakaru. Apsolu – Tev nebūs jānožēlo, jo šai filmai ir ne tikai interesants sižets, kas aizrauj no pirmās filmas minūtes, bet tā ir arī patiess baudījums skatītāja acīm – ne velti tai piešķirts Oskars par operatoru darbu.

Filma ir divas stundas gara un angļu valodā.

Ja Tu vēl šaubies, vai nākt, tad noskaties filmas treileri:
http://www.youtube.com/watch?v=AIzbwV7on6Q
Tiksimies 4.martā!

Andra no IEVF SP