Par stipendijām

money_in_handSakarā ar 2009. gada 29. jūnijā RTU Senāta pieņemtajiem grozījumiem stipendiju piešķiršanas likumā stipendijas turpmāk tiek piešķirtas sekojošā kārtībā.

Uz stipendiju iespējams pretendēt visiem valsts budžeta finansētajās studiju vietās studējošiem studentiem, kuri sekmīgi nokārtojuši visus pārbaudījumus līdz kārtējās eksāmenu sesijas beigu datumam. Banku saraksts ar, ko RTU ir noslēgts līgums ir pieejams šeit, bet personas kategoriju apliecinošo dokumentu saraksts pieejams šeit. Iespējams saņemt vienu no sekojošām stipendijām – ikmēneša stipendiju, vienreizēju stipendiju vai paaugstinātu stipendiju.

Ikmēneša stipendijas apjoms vienam studējošajam mēnesī tiek noteikts šādā apjomā:
•    visu programmu studējošajiem, izņemot doktora programmas – 70,00 Ls mēnesī;
•    doktora programmās studējošajiem:
–    studiju programmas apguvei – 80,00 Ls mēnesī;
–    kredītam pielīdzinātā stipendija – 60,00 Ls  mēnesī.

Ikmēneša stipendiju konkursa kārtībā uz vienu semestri prioritārā secībā vispirms piešķir studējošajam, kurš pieder pie kādas no zemāk nosauktajām personu kategorijām:

•    invalīdi, bāreņi vai bez vecāku gādības palikušie jaunieši;
•    studējošie, kas dzīvo ģimenē ar kuru viņiem ir nedalīta saimniecība, kurai uz stipendiju konkursa norises brīdi, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, piešķirts trūcīgas ģimenes (personas) statuss, ko studējošie apliecina iesniedzot RTU attiecīgajā pašvaldībā saņemtu izziņu par ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas ģimenes statusam;
•    studējošie, kas nāk no ģimenes, kurā audzina trīs vai vairāk bērnu;
•    studējošiem  ir ģimene, kurā tiek audzināti bērni/bērns.

Kad stipendijas piešķirtas prioritārajām personu kategorijām, uz tās tiek piešķirtas pārējiem studentiem.

Lai pretendētu uz stipendijas saņemšanu, studējošam katra semestra sākumā attiecīgās filiāles vai fakultātes stipendiju piešķiršanas komisijai jāiesniedz (līdz 10. septembrim un 10. februārim) šādi dokumenti – aizpildīts iesniegums stipendijas saņemšanai (iekļauts nolikumā) un dokumenti, kas apliecina studējošā tiesības pretendēt uz stipendiju.
Dokumenti, kas jāiesniedz, lai apliecinātu savu piederību pie kādas no augstāk minētajām personu kategorijām, šobrīd tiek precizēti. Seko informācijai par to kādi dokumenti ir jāiesniedz! Tiklīdz informācija par nepieciešamajiem dokumentiem būs apstiprināta, tā tiks publicēta šeit pat.
Ar pilnu stipendiju nolikuma tekstu iespējams iepazīties šeit.