RTU SP triumfē LSA 2009. gada balvā

GB_2009Latvijas Studentu apvienības gada balva ir svinīga balvu pasniegšanas ceremonija pašpārvaldēm un studentiem. Studentu Gada Balvai šogad tika izvirzītas 8 nominācijas. Gada Balva ir iespēja pierādīt augstskolu studējošo pašpārvaldēm, ka tās ir vislabākās, un tas ir spēcīgs stimuls neatkāpties no izvirzītajiem mērķiem.  Personas, organizācijas un notikumus uz nominācijām varēja izvirzīt jebkura līmeņa studējošo pašpārvaldes, LSA valde, augstskolu rektori, vismaz 10 studējošie.
12. decembrī RSEBAA telpās pulcējās Latvijas Studentu apvienības vecbiedri, kā arī SP esošie un bijušie aktīvisti, lai svinīgi atzīmētu LSA 15 jubileju un LSA gada balva 2009. RTU SP triumfēja šajā Gada balvā, jo ieguva daudz ļoti nozīmīgas balvas.
Andris Šutka tika atzīts par gada labāko pētnieku, jo jau pirmajā doktorantūras kursā viņam ir 18 publikācijas. Andris ir RTU MLĶF students ar kādu varētu lepoties katra augstskola.
Par gada studentu tika atzīts Artūrs Zeps, RTU SP prezidents. Artūrs šobrīd ir Rīgas Biznesa skolas maģistrantūras students un ieguva šo balvu ne tikai pateicoties tam, ka ir izcils akadēmiskajā jomā, sekmīgi vada RTU SP, aizstāv RTU studentu intereses, bet arī ir pārstāvējis visu studentu intereses dažādās diskusijās un sarunās par augstākās izglītības finansēšanu un reformām.
Gada debiju ieguva RTU SP realizēts projekts Tehniskās jaunrades dienas. Projektu realizēja RTU SP Zinātnes nodaļas vadītāja Viktorija Klimko, kas ar savām apbrīnojamajām darba spējām ar finansējumu no ERAF visa novembrī realizēja šo projektu. Projekta mērķis ir veicināt jauniešu interesi inženierzinātnēs, tādēļ tika organizētas Tehniskās jaunrades dienas piecās Latvijas pilsētās – Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Daugavpilī un Valmierā. Pirmais tehnisko jaunrades dienu pasākums, kas arī bija atklāšanas pasākums, notika Rīgā.
Vissvarīgākā balva – gada pašpārvalde, par kuru arī ir visvairāk diskusiju un debašu ieguva RTU Studentu Parlaments. Pēdējā gada laikā RTU SP realizēja ap 150 lielāka un mazāka līmeņa projektus, neskaitot fakultāšu pašpārvalžu realizētos projektus. RTU SP, ieskaitot fakultāšu pašpārvaldes, darbojas no 250 – 300 aktīvistu. RTU SP ir desmit nodaļas, kurās darbojas aktīvisti un katrai ir sava specifika un interesenti, kas padara darbu ļoti efektīvu.
RTU Studenti var būt lepni ar RTU SP, jo mēs esam labākie visā Latvijas studentijā.