Zini vairāk…

zini_vairakKāpēc lietot pirātisko Windows, vai maksāt par to lielu naudu, ja vari pilnīgi bez maksas sev iegūt jaunāko un uzticamāko Ubuntu versiju? 28. aprīlī plkst. 16:30 uz Meža ielu 1-3/208 eksperti no Latvijas Ubuntu lietotāju kopienas un DITF SP iepazīstinās ar Ubuntu Linux piedāvātajām iespējām.

Pasākuma apmeklētāji uzzinās, kas īsti ir operētājsistēmas, kādas tās mēdz būt, kas ir Linux un kāpēc lietpratēji dod priekšroku tieši tam, nevis komerciālām operētājsistēmām. Linux nepazinējiem būs lieliska izdevība  vērot Ubuntu Linux instalācijas paraugdemonstrējumu, pat ja uz datora jau ir Windows, kura darbību nedrīkst traucēt . Būs iespēja savā īpašumā iegūt bezmaksas Ubuntu Linux instalācijas disku.

„Zini vairāk…” mērķi ir dot iespēju ikvienam iepazīt dažādas operētājsistēmas un apmācīt interesentus, kā uzstādīt vienu no populārākajām un lietotājam draudzīgākajām atvērtā koda operētājsistēmām –  Ubuntu  Linux.

Pērkot datoru, bieži tirgotājs operētājsistēmas izmaksas cenā neiekļauj, un pircējam ir jāpiemaksā, lai datorā ieinstalētu operētājsistēmu. Taču pastāv bezmaksas operētājsistēmas, kas ir tikpat funkcionālas kā maksas. Tomēr informācijas trūkuma dēļ lietotājam tiek liegta iespēja izmantot līdzvērtīgu bezmaksas operētājsistēmu.

Informatīvo pasākumu organizē Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Studentu pašpārvalde sadarbībā ar Latvijas Ubuntu lietotāju kopienu, kas ir pionieri šīs sistēmas lietošanā Latvijā.