Pavasara Spaidiņš 2010

Lai aktivizētu jauniešu ceļošanu Baltijas valstīs un stiprinātu saikni starp Latvijas augstskolām, Latvijas Studentu apvienība un zemo cenu autobusu līnija Simple Express izsludina studentu konkursu „Pavasara Spaidiņš 2010”. Tā ietvaros augstskolu komandas uzstādīs savdabīgu rekordu, cenšoties vienā autobusā iespiest iespējami daudz studentu, vienlaikus nesabojājot transportlīdzekli. Visefektīvāk saspiedusies komanda saņems brīvbiļetes ceļojumam pēc izvēles – uz Varšavu, Kauņu vai Tallinu.

Augstskolu komandas konkursam var pieteikties līdz 21. aprīlim, savukārt sacensības notiks 23. aprīlī Rīgā. Minimālais vienas komandas dalībnieku skaits ir 55 studenti, ieskaitot komandas kapteini.

„Studenti ir tie, kas visos laikos ir spējuši atrast efektīvākos ceļošanas veidus. Tas saskan ar Simple Express koncepciju – vienmēr piedāvāt vislabāko cenu. Facebook paaudzei ir raksturīgi daudzi kontakti ārvalstīs, tāpēc jaunieši ceļot vēlas, turklāt ir gatavi atteikties no divām kino biļetēm, lai dotos uz Tallinu, Kauņu vai Varšavu,” skaidro Simple Express pārstāvis Hannes Saarpuu.

Vērtējot konkursu, LSA prezidents Edgars Bērziņš atzīst: „Akcijas, kuru laikā tiek dota iespēja studentiem atraktīvā veidā pārbaudīt savus spēkus, veicina sacensību garu, kas ir īpaši svarīgi mūsdienu ekonomiskajos apstākļos. Galvenā balva – iespēja doties braucienā uz Kauņu, Varšavu vai Tallinu būs lieliska iespēja studentiem apskatīt tuvējo valstu galvaspilsētas un iepazīt to kultūru.”

Uzvarētāju noteiks konkursa žūrija, kuras sastāvā būs LSA un Simple Express pārstāvji. Komandas dalībnieki, kas tiks atzīti par uzvarētājiem, saņems zemo Simple Express biļetes braucienam pēc izvēles uz Kauņu, Varšavu vai Tallinu abos virzienos.

Visi , kas vēlas pieteikties, droši rakstiet savu vārdu, uzvārdu, augstskolu un fakultāti, telefona numuru uz guna.rubene@rtu.lv.