Piedalies Spageti tiltu konstruēšanas sacensībās

Uzmanību, gatavību, trrrrrkš! Sagatavojies pārspēt Rīgas Tehniskās universitātes spageti tiltu izturības rekordu 33,31 kg jau 2.oktobrī plkst. 10.00 Transporta un mašīnzinību fakultātē, Ezermalas 6 spageti tiltu konstruēšanas sacensībās „STiKS 2”!

Spageti makaronu tiltu sacensības RTU tiek organizētas jau otro reizi, lai studentiem radītu iespēju praktiski risināt sarežģītas inženiertehniskas problēmas. Sacensību dalībnieki no spageti makaroniem projektē un būvē tiltu, kas pēc tam tiek pārbaudīts uz slodzes izturību, tādejādi nosakot izturīgāko tiltu. Svarīgākais ir pareizi izvēlēta tilta konstrukcija un precizitāte to būvējot.

Lai piedalītos ir nepieciešams izveidot komandu 3 RTU studentu sastāvā un no 1. līdz 26. septembrim aizpildīt reģistrācijas anketu. Pasākuma dienā organizatori piešķirs makaronu paciņu, no kuras sešu stundu laikā būs jāuzbūvē izturīgākais tilts. Pēc tam šos tiltus novērtēs kompetenta žūrija un pārbaudīs, kurš tilts spēj izturēt vislielāko slodzi. Šoreiz dalībnieki paši drīkstēs izvēlēties saistvielu ar ko sastiprināt makaronu tiltus.

Pirmās vietas ieguvēji dosies uz Centrāleiropas Spageti tiltu konstruēšanas sacensībām RECSS 2011, kas norisināsies Budapeštā, Ungārijā. Uz šīm sacensībām dosies arī veiksmīgākie tilta būvētāji, kas iegūs pirmo vietu pavasara spageti tiltu konstruēšanas sacensību posmā un 1. Latvijas atklātajās spageti tiltu konstruēšanas sacensībās studentu kategorijā, kas norisināsies 12.martā, Kaļķu ielā 1.

Sīkāk ar sacensību norisi un konstruēto tiltu noteikumiem vari iepazīties nolikumā. Sacensības rīko TMF Studentu pašpārvalde sadarbībā ar RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļu.

Nāc un pierādi savu netradicionālo inženiera domāšanu!