Spageti tiltu konstruēšanas sacencības STiKS

Velc ārā nebaltām dienām paslēpto spageti makaronu paciņu un sāc pētīt to fizikālās īpašības, jo tieši tās Tev noderēs 8. maijā, plkst. 11 Ezermalas ielā 6, konstruējot izturīgāko spageti makaronu tiltu sacensībās „STiKS 2010”.

Spageti makaronu tiltu sacensības tiek organizētas vairākus gadus dažādās pasaules universitātēs, lai studentiem radītu iespēju praktiski risināt sarežģītas inženiertehniskas problēmas. Sacensību dalībnieki no spageti makaroniem projektē un būvē tiltu, kas pēc tam tiek pārbaudīts uz slodzes izturību, tādejādi nosakot izturīgāko tiltu. Svarīgākais ir pareizi izvēlēta tilta konstrukcija un precizitāte to būvējot.

Lai piedalītos ir nepieciešams izveidot komandu 3 studentu sastāvā un līdz 4. maijam aizpildīt reģistrācijas anketu, kas atrodama portālā http://www.mehi.lv. Pasākuma dienā organizatori piešķirs makaronu paciņu un karstlīmi, ar kuru palīdzību sešu stundu laikā būs jāuzbūvē izturīgākais tilts. Pēc tam šos tiltus novērtēs kompetenta žūrija un pārbaudīs, kurš tilts spēj izturēt vislielāko slodzi.

Varbūt tieši Tu uzbūvēsi visizturīgāko tiltu un dosies pierādīt savas spējas tiltu būvē uz Austrumeiropas Spageti tiltu konstruēšanas sacensībām RECSS 2010, kas norisināsies 21. maijā Budapeštā, Ungārijā.

Sīkāk ar sacensību norisi un konstruēto tiltu noteikumiem vari iepazīties nolikumā, kas atrodas šeit. Sacensības rīko TMF Studentu pašpārvalde sadarbībā ar RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļu.

Nāc un pierādi savu netradicionālo inženiera domāšanu!