Jauniešus aicina pieteikties Debašu konkursam

Rīga, 2010. gada 8. aprīlis – Skolu jauniešus visā Latvijā līdz 14.aprīlim aicina pieteikties inovācijai un inovatīvai uzņēmējdarbībai veltītam Debašu konkursam, kurš 17.aprīlī noritēs vienlaikus piecās pilsētās: Rīgā, Iecavā, Liepājā, Valmierā un Daugavpilī.

Paredzēts, ka Debašu konkursu uzvarētāji iegūs ne vien vērtīgas balvas, bet arī tiesības piedalīties Jauno uzņēmējdarbības līderu forumā, kurš 23.aprīlī norisināsies Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), Rīgā, Kaļķu ielā 1.

Jauno uzņēmējdarbības līderu forumā jauniešiem būs iespēja tikties ar Latvijas IT projektu vadības, finanšu un grāmatvedības konsultāciju uzņēmuma SIA “FMS Group” valdes priekšsēdētāju Jāni Bergu, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāju Žaneti Jaunzemi-Grendi, Swedbank Ekonomisko pētījumu daļas vecāko ekonomisti Liju Strašunu, SIA Talentor direktori Katrīnu Ošleju.

Katra Debašu konkursa dalībnieki diskutēs par reģionam īpaši piemeklētu un atbilstošu tēmu. Jaunieši valsts ekonomikas centrā – Rīgā tiks aicināti izteikties par eksportu un valsts atbalsta pasākumiem eksporta veicināšanai. Latvijas centrālās daļas jaunieši Iecavā diskutēs par jauno uzņēmēju iespējām īstenot inovatīvas idejas. Savukārt Latgales reģiona bezdarba un salīdzinoši zemās uzņēmēju aktivitātes dēļ jaunieši Daugavpilī tiks aicināti diskutēt par bezdarba samazināšanas un uzņēmējdarbības attīstības iespējām reģionā. Bet Valmierā un Liepājā, kur reģiona uzņēmumiem nepiemīt tendence attīstīties galvaspilsētas virzienā, jaunieši tiks aicināti meklēt motivāciju vietējo uzņēmumu konkurētspējas paaugstināšanai.

Debašu konkursa mērķis ir veicināt jaunatnes iesaistīšanos uzņēmējdarbības procesos, pilsoniskas sabiedrības veidošanā, kā arī rosināt jauniešus uzņemties iniciatīvu.

Debašu konkurss un Jauno uzņēmējdarbības līderu forums tiek organizēts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta “Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros, to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība. Pasākumu organizē Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments un organizācija “Debašu centrs”, atbalsta arī Swedbank jauniešu programma “Open” un SIA “Elevator International”.

Papildu informācija un iespēja pieteikties Debašu konkursam: http://debasukonkurss.lv/

Papildu informācija:

Madara Tora
RTU Studentu parlamenta projektu vadītāja
Tālr.: 27896248
E-pasts: madara.tora@rtusp.lv

Eva Skujiņa
RTU Studentu parlamenta
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr.: 278962512
E-pasts: eva.skujina@rtusp.lv