Zinātnes pagraba diskusija „Vai izgudrot var tikai ģēnijs?”

15.aprīlī plkst. 18:30 par godu Leonardo Da Vinči dzimšanas dienai norisināsies otrā Zinātnes pagraba diskusija ar tēmu „Vai izgudrot var tikai ģēnijs?”. Pasākums norisināsies RTU izstādē „Leonardo ģēnijs”, Kaļķu ielā 1.

Plkst.18:30  noskaņas radīšanai un iedvesmai tiks demonstrētas īsfilmiņas par Leonardo Da Vinči izgudrojumiem, noslēpumiem un ģenialitāti.

Plkst.19 neformālā gaisotnē kopā ar  dažādu nozaru ekspertiem un apmeklētājiem mēģināsim rast atbildes uz jautājumiem – vai izgudrot un radīt jaunas, inovatīvas lietas var jebkurš vai arī tie ir īpaši izredzēti cilvēki. Diskusijas laikā centīsimies noskaidrot kas īsti ir inovācija, kā norit radošais izgudrošanas process, kā arī cik tālu sniedzas cilvēka iztēles robeža un kādus izgudrojums cilvēks var radīt nākotnē. Vispirms katrs eksperts dalīsies ar savu viedokli un tad sekos diskusija, iesaistoties gan ekspertiem, gan pasākuma apmeklētājiem. Diskusiju vada Kaspars Kalniņš, būvzinātnes centra vadošais pētnieks.

Pēc diskusijām visi apmeklētāji pūtīs svecītes no Leonardo Da Vinči jubilejas kūkas.

Diskusijā piedalās:

prof. J.Grundspeņķis, kurš savus pētījumus veic mākslīgā intelekta jomā. Pašlaik zinātniskie pētījumi fokusējušies uz zināšanu iegūšanas un atspoguļošanas problēmām, it īpaši, uz zināšanu bāzes konstruēšanas automatizācijas jautājumiem.

Pēteris Urtāns, RigaBrain dibinātājs, ir medicīnas speciālists ar ergoterapeita grādu un specializējies psihiatrijā. Viņš ir ieguvis paplašinātu apmācību smadzeņu treniņu metodikas pielietošanai Brain State Technologies institūtā, ASV un izstrādājis savu pieeju smadzeņu trenēšanā, izmantojot inovatīvas tehnoloģijas.

Rihards Funts, SIA „Rijada” dizainers un projektu vadītājs. Viņš ir piedalījies vairāk nekā 20 dizaina izstādēs un  dizaineru projekta „Lauku Šarms” idejiskais autors un projekta vadītājs. Šobrīd turpina savu izglītību LMA industriālā dizaina katedrā.

Videvuds Ārijs Lapsa, RTU Būvniecības fakultātes vadošais pētnieks un ir 80 izgudrojumu autors būvmateriālu, būvkonstrukciju un tehnoloģisko procesu jomā. Viņš ir Latvijas izgudrotāju biedrības valdes loceklis .

Pasākuma mērķis parādīt RTU studentiem zinātni saistošā un interesantā veidā, lai rosinātu studentu interesi par zinātni. Pasākumu organizē RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļa.

Vairāk informācijas:

Viktorija Klimko,
RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļas vadītāja
Tālr.: 27896240
E-pasts: Viktorija.klimko@rtusp.lv