Inženierzinātņu studenti iesaistīsies izglītības politikas veidošanā

Lai turpmāk aktīvāk iesaistītos izglītības politikas veidošanā un spētu pārstāvēt inženierzinātņu studentu intereses publiskajā telpā un varas gaiteņos, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu parlaments sāk īstenot projektu «Inženiertehniskajās zinātnēs studējošo biedrību kompetences celšana», kura gaitā studenti plāno veidot sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) amatpersonām un apgūt jaunas zināšanas.

Projekta gaitā biedrības, kurās apvienojušies RTU fakultāšu studējošo pašpārvalžu pārstāvji, paaugstinās kompetences, lai spētu kvalitatīvi pārstāvēt inženiertehnisko zinātņu kā valsts prioritārās augstākās izglītības tematiskās grupas studentu intereses un viedokli, paužot nostāju publiskajā telpā un aktīvi iesaistoties izglītības politikas īstenotāja – IZM – normatīvo aktu izstrādes un ieviešanas procesā.

Projekta laikā studenti nolēmuši nodibināt kontaktus ar IZM pārstāvjiem, lai gūtu zināšanas par politikas plānošanas dokumentu izveides procesu un iespējām ietekmēt lēmumu pieņemšanu, kā arī doties pieredzes apmaiņas braucienos, lai iepazītos ar līdzīgu studentu organizāciju pieredzi Eiropas Savienības dalībvalstīs – Lielbritānijā, Beļģijā, Vācijā un Zviedrijā.

Tāpat projekta laikā plānots veikt pētījumu, aptaujājot ne vien RTU, bet arī vairāku citu Latvijas augstskolu tehnisko jomu studentus un noskaidrojot studentu viedokli par studiju kvalitāti, tehnoloģiju iesaisti studiju procesā utt. Balstoties uz šā pētījuma rezultātiem, studenti plāno sagatavot argumentētus priekšlikumus par aktuālo tehnisko zinātņu problēmu risināšanas iespējām, kā arī izstrādāt stratēģiju inženierzinātņu attīstībai.

«Studentu aktivitāte apliecina to, ka studenti vēlas sniegt savu pienesumu un priekšlikumus aktuālo izglītības politikas problēmu risināšanā. Tieši jauniešu organizāciju aktīva darbība ir viens no demokrātijas stūrakmeņiem, tāpēc domāju, ka Latvijā jauniešu centieni iesaistīties izglītības politikas veidošanā būtu īpaši jāatbalsta. Ceru, ka mūsu sadarbība ar IZM pārstāvjiem izdosies veiksmīgi,» saka RTU Studentu parlamenta prezidents Artūrs Zeps.

Paredzēts, ka projekts noslēgsies 2011. gada 30. septembrī. Projektu «Inženiertehniskajās zinātnēs studējošo biedrību kompetences celšana» realizē biedrība «Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments», un 93% no projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.

PAPILDU INFORMĀCIJA:

Kristīne Lele
Projekta koordinatore
Tālr.: 2 6415966
E-pasts: kristine.lele@rtusp.lv
www.rtusp.lv