Kļūsti par Couple Learning programmas dalībnieku

Vai esi dzirdējis klusas čalas citā valodā savas universitātes gaiteņos? Vai esi pamanījis, ka Tavā lekcijā atrodas arī ārvalstu studenti? Ja vēlies iepazīties ar viņiem, to kultūru un iemācīties čalot viņu valodā, kā arī labi pavadīt laiku internacionālā gaisotnē, tad Tev ir lieliska iespēja kļūt par Couple Learning programme dalībnieku, kas reizē ir arī Culture Learning programme!
Latvijas Universitātes Studentu padome (LU SP) sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu (RTU SP) ikvienam studentam piedāvā iespēju iesaistīties atraktīvā bezmaksas valodas apguves programmā. Pasākums paredzēts ārzemju studentiem, kas vēlas mācīties latviešu valodu un kultūru, un latviešu studentiem, kas vēlas apgūt svešvalodas. Jaunieši varēs neformālā gaisotnē apgūt kādu cittautiešu valodu, iepazīsties ar ārvalstu studentiem un tematiskās tikšanās reizēs paskatīties arī uz Latvijas kultūras īpatnībām.

Ja vēlies paplašināt savas valodu zināšanas, iegūt starptautiskus kontaktus, kā arī aizraujoši pavadīt laiku, tad piesakies Couple Learning programme līdz 27. februārim plkst. 23:59.

LU SP un RTU SP veidotās programmas mērķis ir palīdzēt Latvijas studentiem apgūt svešvalodas un ārvalstu studentus iepazīstināt ar latviešu valodu un kultūru, kā arī veicināt starpkultūru dialogu jauniešu vidū un uzlabot to komunikācijas prasmes.
Ikviens studējošais aicināts pieteikties programmai līdz 27. februārim plkst. 23:59, aizpildot pieteikuma anketu:
•pieteikuma anketa latviešu studentiem (ŠEIT)
•application form for foreign students (HERE)

Galvenais uzdevums visiem dalībniekiem ir mācīt dzimto valodu savam valodu partnerim. Programmas atklāšana un ievadseminārs, kas iepazīstinās ar visiem programmas nosacījumiem un iespējām, notiks 2. martā (vieta tiks precizēta pēc pieteikšanās beigām).

Kas studentiem būtu jāzina par programmu?
*Šī programma ir bezmaksas.
*Tās ilgums ir 3 mēneši, kuros paredzētas kontroltikšanās divreiz mēnesī, kad valodas mācītājiem un apguvējiem būs iespēja pārbaudīt savas iegūtās zināšanas praksē, kā arī kopīgi atraktīvi pavadīt laiku ar citiem dalībniekiem.
*Ārvalstu studenti tematiskās kontroltikšanās reizēs uzzinās vairāk par latviešu kultūru un valodu neformālā veidā kopā ar saviem vienaudžiem no Latvijas.
*Latviešu studentiem būs lieliska iespēja iegūt ieskatu vairākās ārzemju valodās, jaunas zināšanās un draugus.
*Gan ārzemju, gan latviešu studentiem būs iespēja iejusties skolotāja vai pasniedzēja lomā un pārbaudīt savas valodas skolotāja prasmes.

Izmanto iespēju! Gaidīsim tevi svešvalodu apguvēju pulciņā!