RTU DITF Robotikas kluba jaunumi

Noslēgušies divi darbnīcu cikli RTU DITF Robotikas klubā. Pagājušā gada nogalē tika veidotas līnijsekotāju būvēšanas dabrbnīcas, kurās piedalījās jaunās studiju programmas „Intelektuālas robotizētas sistēmas” bakalaura un maģistrantūras studenti. Baumo, ka semināros iemaldījās arī daži ķīmiķi…
Robotistiem bij uzdevums katram izveidot savu komandu iesaistot vismaz vienu cilvēku no malas.

Otrajā kārtā studenti apguva programmēšanas pamatus AVRStudio vidē C valodā. Iepriekš visi dalībnieki paši uzbūvēja ne tikai robotu, bet arī programmātoru. Viens seminārs noritēja bakalauriem 29. Janvārī, otrs maģistriem 27. februārī. RTU DITF Robotikas klubs piedāvā konsultācijas (http://www.rtusp.lv/?p=5360) otrdienās un piektdienās visiem, kam ir papildus idejas, jautājumi pēc semināriem. Arī pārējās darba dienās ir iespejams sastapt konsultantus dažādos ar robotiku saistītos lauciņos.

Būvētie USBASP AVR programmātoru komplekti ir atvērtā projekta (iespējams iepazīsties šeit) papildināta versija, kuru izveidojusi Latmatic komanda, kurā ietilpst arī RTU DITF studenti.

http://web.argus.lv/shop/productinfo/USBASP.LATMATIC/hwindex.htm
http://store.latmatic.lv/index.php?q=node/24

Aicinām pieteikties interesentus nākošajai darbnīcai, kura būs iepēja apgūt elektronikas pamatus. Viens no aplūkotjiem projektiņiem būs „Džoulu zaglis” – kādu bija iespēja veidot izstādes  „Skola 2011” apmeklētājiem RTU stendā.
Pieteikšanās termiņš – 24. marts.

Pieteikšanas anketa atrodama ŠEIT

Edgars Skruodis, edgars.skruodis@ditfi.lv
Edgars Kārkliņš, edgars.karklins@gmail.com