RTU Studentu parlamenta Telpu Orientēšanās sacensības

16. novembrī  Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies jau trešās Telpu orientēšanās sacensības, ko organizē RTU Studentu parlaments. Arī šoreiz  sacensībās tiek aicināti piedalīties gan studenti un skolēni, gan interesenti, kas šajā sporta veidā savus spēkus vēl nav izmēģinājuši.

Viss ir pavisam vienkārši – lielā telpā ir izveidots labirints un kontrolpunktu. Tas, kurš apmeklē visus kontrolpunktus visīsākajā laikā – uzvar, saņemot par to labas balvas. Distance parasti ir ap 400 metru gara, bet uzvarētāji to veic aptuveni 10 minūtēs, saucot to par „šahu skrienot”.

Pieteikšanās līdz 15. novembrim www.telpuorientesanas.lv

Sacensības šoreiz tiek rīkotas apjomīgākas kā iepriekš . Lai saglabātu augošo interesi par šāda veida sacensībām, organizatori ir izveidojuši jaunu sacensību formātu. Sacensības norisināsies divās hallēs un visiem dalībniekiem būs jāveic divi skrējieni.  Dalībnieks pēc brīvas starta laika izvēles varēs doties trasē – zālē izveidotajā labirintā. Dalībnieka rezultāts tiks noteikts pēc abu distanču pavadītā laika summas.

„Sacensības rīkojot jau trešo reizi esam uzkrājuši vērtīgu pieredzi gan dažādu tehnisku jautājumu atrisināšanā, gan distanču veidošanā. Dalībnieku skaits ar katrām sacensībām pieaug, šogad plānojam, ka to būs 350  dalībnieki. Kopumā būs sešas meistarības grupas. Esam piesaistījuši īpašu atbalstītāju Simple Express, kas ātrākos skrējējus un citus interesentus bezmaksas aizvedīs uz šādām sacensībām Igaunijā. Savukārt visi dalībnieki piedalīsies žurnāla „IR” mūžabonomenta” izlozē, stāsta sacensību organizators Rolands Blumbeks.

Tie, kas sacensībās piedalīsies pirmo reizi , organizatori sniegs īsu apmācību un sagatavošanu pirms došanās distancē.

Kā zināms, aktīvs un veselīgs dzīves veids palīdz gan mācībās, gan dzīvē, tāpēc RTU SP aicina piedalīties! Tiekamies distancē!

Vairāk par sacensībām- www.telpuorientesanas.lv . Sacensības organizē RTU Studentu parlaments sadarbībā ar SK. „Mežaparks” un BT1. Atbalsta: Simple Express , ISIC, OPEN, „IR”, Spilva, veikals Maratons, Piedzīvojumu sacensības „xRace”