Zinātne RTU 6 dienās!

Apmeklē RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļas organizēto ekskursiju ciklu no 4. līdz 9. aprīlim uz RTU laboratorijām un uzzini, ko dara radošākie un gudrākie no mūsu prātiem! Centīgākajam un atjautīgākajam apmeklētājam – balva!

Pirmdien, 4. aprīlī izvējo galvu pie Mehiem!
Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar trim Mehānikas institūta laboratorijām: Materiālu mehānisko īpašību pārbaudes laboratoriju, Svārstību sistēmu nelineāro efektu zinātniski pētniecisko laboratoriju un Vēja tuneļa laboratoriju. Ekskursijas noslēgumā Vēja tuneļa laboratorijā varēs uzņemt gaisa plūsmas ātruma diagrammu.

Tikšanās vieta : TMF foajē, Ezermalas ielā 6, plkst. 16.00

Otrdien, 5. aprīlī uzzini par apkures katlu testēšanu!
Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē varēs ielūkoties Vides monitoringa laboratorijas pētījumu virzienos, ieraudzīt termokameru, saules kolektorus, pārliecināties par apkures katlu lietderīgumu.

Tikšanās vieta : EEF foajē, Kronvalda bulvārī 1, plkst. 16.00

Trešdien, 6. aprīlī atklāj kontrabandistu viltības Muitas muzejā un uzzini vairāk par savu e-talonu DITF’os!
Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē interesenti varēs pārbaudīt, vai tiešām e-talonu nevar nolasīt caur metāla plāksni, kā arī uzzināt par citiem Modelēšanas un imitācijas katedras veiktajiem pētījumiem par RFID. Savukārt Inženierekonomikas un vadības fakultātē varēs apmeklēt Muitas muzeju un uzzināt visu par kontrabandu un kontrabandistiem.

Tikšanās vietas:
IEVF foajē, Meža ielā 1/7 plkst. 15.00
DITF foajē pie dekanāta, Meža ielā 1/4 plkst. 16.30

Ceturtdien, 7. aprīlī apskati Rīgu miniatūrā, uzmēri pats sevi un uzzini cik lielu slodzi jāiztur kosmosa raķešu korpusam!
Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē varēs ieskatīties arhitektūras studentu ikdienā un iemēģināt savu roku zīmēšanā, savukārt Būvniecības fakultātē varēs apmeklēt Materiālu un konstrukciju institūtu, Mērniecības izstādi un iejusties ģeodēzista lomā.

Tikšanās vietas:
BF foajē Āzenes ielā 16, plkst. 15.00 – ekskursija uz APF
BF foajē Āzenes ielā 16, plkst. 16.30 – ekskursija uz BF

Piektdien, 8.aprīlī ieklausies klusumā un vēro biodīzeļa tapšanu!
Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē varēs ielūkoties Spektrometrijas un Biodīzeļa sintēzes laboratorijās, uzzināt par modernākajām analīzes metodēm un izmēģināt pašam uzsintezēt savu biodīzeli!
Elektrotehnikas un telekomunikāciju fakultātē apmeklētājiem tiks dota iespēja paviesoties Akustikas laboratorijā.

Tikšanās vietas:
MLĶF foajē, Āzenes 14/24, plkst. 15.00
ETF foajē, Āzenes 12, plkst. 16.30

Pasākums pieejams ikvienam interesentam un ir bez maksas! Centīgākajam un atjautīgākajam laboratoriju apmeklētājam – pārsteiguma balva!

Ja tomēr gadās nokavēt kādu kārotu ekskursiju, tad sestdien, 9. aprīlī Kaļķu ielā 1 norisināsies Atvērto durvju dienas RTU, kad varēsi pievienoties skolēniem!

Sīkāku info meklē informācijas bukletā ŠEIT

Līva Dzene
RTU SP Zinātnes nodaļas vadītāja
mailto: liva.dzene@rtusp.lv
tel.: 27896240