Aktualitātes par RTU studentu dienesta viesnīcām

Droši vien arī Tu, tāpat kā Studentu parlamenta studenti, esi domājis par to, kas tad notiks ar mūsu dienesta viesnīcām nākotnē.  Lai izbeigtu minējumus, uz janvāra RTU Studentu parlamenta kopsapulci ciemos uzaicinājām Studentu dienesta viesnīcu daļas vadītāju Ivetu Sveržicku. Lasi tālāk un uzzini, ko viņa mums pastāstīja.

Pašlaik RTU ir astoņas dienesta viesnīcas – Studentu viesnīcu daļa ir atbildīga par sešām, vēl ir Transporta un mašīnbūves fakultātes pakļautībā esoša, un otra ir neatkarīgs SIA, kuras valde ir augstskolas vadība. Bet pašlaik visu, arī studentu, acis ir pievērstas Āzenes ielas dienesta viesnīcām, kur notiek aktīva daļējā renovācija.

Jau pagājuša gada vasarā būvnieki uzsāka darbu pie Āzenes 22a torņu A (tuvākais tornis t/c Olimpijai) un B daļējai renovācijai  – balkoni ir pievienoti istabiņām, tiek mainīta ventilācijas un apkures sistēma un logi un veikti citi darbi. Tas, kas mūs vairāk interesēja, bija uzzināt, ko varēsim ieraudzīt pēc dienesta viesnīcas durvju atvēršanas.

Tā kā ārzemju studentu skaits mūsu universitātē palielinās katru gadu (pašlaik šeit studē vairāk kā 300 ārzemju studenti), tad A torņa lielākā daļa būs paredzēta ārzemju studentiem. 11. stāvs tiek plānots kā vieslektoru stāvs, kurā atradīsies vienistabu studijas tipa dzīvokļi (tādi atradīsies arī B torņa 11. stāvā ), kā arī konferenču telpas un neliela atpūtas zona. Cena vienistabu dzīvoklīm būs apmēram 180,- Ls mēnesī, ārzemju studentiem paredzētajām istabām cenas būs līdzvērtīgas esošajām.  Tiek domāts arī par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām –  viņiem tiks piemērots viss A torņa 2. stāvs.

Viss B tornis tiks pārvērsts par divvietīgu istabiņu kopumu. Katrā istabiņā tiks veikts kosmētiskais remonts, būs iebūvēts skapis, palodze-lete, divas gultas un vēl katram iemītniekam neliels savs stūrītis, kur novietot sev dārgākās mantas. Kā jau solīts, cena saglabāsies pašreizējā līmenī par vietu divvietīgā istabiņā – Ls 55 + Ls 5 par izremontētu istabu + interneta pieslēgums.

Mūsu studenti tika iesaistīti arī dienesta viesnīcu renovācijas darbos – mācību procesa laikā Arhitektu un pilsētplānošanas fakultātes maģistra studenti izveidoja dizainu Āzenes 22a telpām, ar tiem Tu vari iepazīties ŠEIT (https://ortus.rtu.lv/render.userLayoutRootNode.target.u6l1n72.uP?pltc_target=114982.u6l1n72&pltc_type=RENDER&pltp_id=4572&pltp_action=article#u6l1n72)

Jāuzsver, ka ar Āzenes 22a dienesta viesnīcu renovāciju nebeidzas kopmītņu attīstība  – jau 15. martā būvnieki ķersies klāt Āzenes 22 C (atrodas tuvāk Āzenes 22a) torņa pārbūvei. Tāpēc jau tagad lūdzam studentus, kas apdzīvo šo torni, laicīgi sākt meklēt jaunu mājvietu (visiem C torņa iemītniekiem pietiek vietas citās RTU dienesta viesnīcās), jo no šī torņa līdz 15.marta 9:00 visam ir jābūt izvāktam, kas svarīgs. Uzsveram, ka mantas un viss cits, kas līdz šim laikam netiks izvākts, tiks uzskatīts par pamestu un bez īpašnieka. D tornis līdz martam būs jāpamet tikai studentiem, kuri jau ievācoties noslēdza līgumu, kura termiņš beidzas 15. martā. Pārējiem D tornis būs jāpamet tikai jūnija sākumā – pašlaik gan tiek veiktas pārrunas ar būvniekiem ar mērķi pagarināt D torņa izvākšanās perioda beigas līdz pavasara sesijas beigām.

Brīdinām arī, ka no februāra ēkā tiks veikti fotoapsekošans darbi!

Āzenes 22 ēkā tiks veikts minimāls kosmētiskais remonts, kā arī citi darbi, kas saistīti ar iekštelpām tiks veikti minimāli nepietiekamo naudas līdzekļu dēļ.

Abas ēkas savas durvis atkal vaļā vērs šī gada oktobrī. Kā pirmie atgriezties varēs ārzemnieki un studenti, kas pirmie no ēkas aizgāja.

Paralēli  atjaunoto Ķīpsalas kopmītņu atklāšanai tiks slēgta Ezermalas ielā esošā dienesta viesnīca. Šāds solis tiek sperts, jo nākotnē TMF pārvāksies uz Ķīpsalu, kā arī tādēļ ka jau pašlaik dienesta viesnīcās 30% studentiem paredzēto vietu stāv neizmantotas un tāpēc pustukšās mājas tikai nes zaudējumus. Līdz TMF pārcelšanai uz Ķīpsalu, šīs fakultātes studenti tiktu izmitināti Laimdotas un Burtnieku ielas kojās.

Tiklīdz tiks pabeigts Āzenes ielas kopmītņu renovācijas projekts, un tas būs atpelnījis savas izmaksas, tiks uzsākti plāni un darbi, lai kārtībā savestu Lilijas un Meža ielas dienesta viesnīcas.

Studentu parlaments saka paldies par I.Sveržickas apciemojumu un aicina ikvienu studentu veicināt civilizētu izvākšanās procesu no Āzenes 22, lai jau oktobrī varam atvērt durvis jaunajai dienesta viesnīcu nākotnei.