Cik budžeta vietas gaidāmas nākamgad?

26. martā RTU senāta sēdē tika apstiprināti divi studentiem un topošajiem studentiem svarīgi dokumenti.

Pirmo skatījām uzņemšanas plānu 2012. gadā pamatstudiju programmās ar valsts budžeta finansējumu. Mācību prorektors Uldis Sukovskis nāca klajā ar ļoti priecīgu ziņu – RTU pamatstudiju programmās (koledžas un bakalaura) ir palielinājies budžeta vietu skaits no 1997 pērn līdz 2153 budžeta vietām 2012./2013. studiju gadā.

Budžeta vietu skaits pamatstudijās uz fakultāti 2011. pret 2012. gads

Lai gan dažās fakultātēs bija neliels budžeta vietu samazinājums, prieku radīja fakts, ka DIT fakultātes budžeta vietas ir palielinātas par 15 un sasniedz rekordlielu 385!

2012./2013. gada bakalaura un koledžas budžeta vietu sadalījums pa studiju programmām

 

Otrais bija dokuments, ko skatījām, bija par studiju maksu un akadēmisko parādu kārtošanas maksu 2012./2013. akadēmiskajā gadā. Jau caurskatot dokumentu secinājām, ka studiju maksa visām DITFu programmām ir pacelta par 40 Ls, bet, kā vēlāk noskaidrojās, tā nebūt nav!

Šajā pašā senātā lēmumā ir pievienota jauna rinda, kas saka, ka RTU piemēro 20 Ls atlaidi, ja par semestri samaksā ar vienu maksājumu. T.i. gada maksa ar šo atlaidi paliek tāda pati kā iepriekš.

 

Tuvākajās senāta sēdēs uzzināsim gan maģistratūras, gan doktorantūras studijām paredzētās valsts dotētās budžeta vietas.