RTU ar vieslekciju uzstāsies IBM Goda biedrs Bidžans Davari

p48StoryDetailTrešdien, 25. septembrī, plkst. 16.30 Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ar vieslekciju «The Future of Computing Systems and Technology» (Skaitļošanas sistēmu un tehnoloģijas nākotne) uzstāsies ASV informācijas tehnoloģiju giganta IBM Goda biedrs un Nākamās paaudzes skaitļošanas viceprezidents Bidžans Davari.

Lekcija notiks 25. septembrī plkst. 16.30 RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes ēkā, Āzenes ielā 14/24, Rīgā, 101. auditorijā. Lekcija notiks angļu valodā, ieeja bezmaksas.

Pieteikšanās aizpildot elektronisko pieteikuma anketu šeit: http://ej.uz/Bijan_Davari

B. Davari vieslekcijā aplūkos virzību uz nākamo posmu skaitļošanas «Kognitīvo sistēmu ērā», izmantojot nepieciešamo uzglabāšanas elementu, slodzes optimizēšanas sistēmu arhitektūru un programmatūru integrāciju.

Kā uzskata B. Davari, tehnoloģiju nākotne tiks veidota līdz ar pusvadītāju attīstību, skaitļošanas sistēmām, programmatūru un lietojumprogrammām. Revolucionāru inovāciju plūsma turpinās straujo skaitļošanas un komunikācijas sistēmu ātrdarbības izaugsmi. Šis straujais pieaugums rada jaunas programmas un rūpniecību, jo tas noved pie jaunas skaitļošanas arhitektūras, kas var apstrādāt un analizēt lielus apjomus nestrukturētu datu, ko rada gan cilvēki, gan mašīnas, reālajā laikā. Tas aptver tādas lietojumprogrammas, kā piemēram, prognožu analīzi.

Bidžans Davari ir saņēmis doktora grādu elektrotehnikā Rensīlera Politehniskajā institūtā (Rensselaer Polytechnic Institute), Ņujorkā, 1984. gadā. Viņš ir Nākamās paaudzes skaitļošanas viceprezidents kopš 2003. gada. B. Davari ir autors un līdzautors vairāk nekā 70 publikācijām par pusvadītāju ierīcēm un tehnoloģijām.

B. Davari Latvijā piedalīsies ikgadējā IBM Forumā, kas arī notiks 25. septembrī Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā. IBM Forumā ik gadu tiekas vairāk nekā 300 Latvijas labāko IT nozares uzņēmumu un speciālistu, lai uzzinātu, kas jauns IBM tehnoloģiju pasaulē. Forumā būs iespējams iepazīties ar IBM jaunākajiem risinājumiem un produktiem, Latvijas labāko IT uzņēmumu drosmīgākajiem projektiem, kā arī risinājumu ieviešanas un lietošanas pieredzi no klientu perspektīvas.