Notiks RTU SP valdes vēlēšanas

Šī gada 25.aprīlī notiks Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamenta valdes vēlēšanu kopsapulce, kurā tiks vēlēta jauna RTU Studentu parlamenta valde. 2013.gada septembrī norisinājās RTU Studentu parlamenta prezidenta vēlēšanas, kurās uz diviem termiņiem tika ievēlēta RTU IEVF studente Ilva Grigorjeva, līdz ar to prezidenta vēlēšanas šī gada aprīlī nenotiks.

RTU Studentu parlamenta valdi veido  desmit cilvēki: prezidents, viceprezidents un astoņi nodaļu vadītāji – studiju nodaļas vadītājs, zinātnes nodaļas vadītājs, ārējo sakaru nodaļas vadītājs, sociālo lietu nodaļas vadītājs, sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs, finanšu nodaļas vadītājs, kultūras un sporta nodaļas vadītājs, normatīvo aktu nodaļas vadītājs. Šajās vēlēšanās tiks izvirzīts arī ārējo sakaru nodaļas vadītāja vietnieks, kā arī prezidents izvirzīs jaunu viceprezidentu. Pirmoreiz RTU SP Valdes vēlēšanās tiks noskaidrots kultūras un sporta nodaļas vadītājs, kā arī normatīvo aktu nodaļas vadītājs, jo 2014.gada marta RTU SP kopsapulcē tika izlemts jauns valdes modelis, kas apvieno kultūras un sporta nodaļu, un paredz jaunas – normatīvo aktu nodaļas izveidi.

Līdz 2014. gada 12. aprīlim ikviens rudenī notikušajās RTU FSP vēlēšanās ievēlētais biedrs varēja tikt izvirzīts kādam no RTU SP Valdes amatiem.

Astoņiem RTU Studentu parlamenta valdes nodaļu vadītāju amatiem kopumā izvirzīti  divpadsmit RTU studenti:

ĀRĒJO SAKARU NODAĻA

•RTU MLĶF studente Ginta Krauja (izvirza RTU MLĶF SP, RTU TMF SP, RTU ETF SP, RTU EEF SP)

ZINĀTNES NODAĻA

•RTU TMF students Matīss Baumanis (izvirza RTU TMF SP, RTU BF SP)

STUDIJU NODAĻA

•RTU MLĶF students Linards Lapčinskis (izvirza RTU MLĶF SP)

SOCIĀLO LIETU NODAĻA

•RTU EEF students Jānis Barkovs (izvirza RTU EEF SP)

 

NORMATĪVO AKTU NODAĻA

•RTU DITF students Mārtiņš Pakulis (izvirza RTU IEVF SP)

FINANŠU NODAĻA

•RTU DITF studente Margarita Stāmere (izvirza RTU DITF SP)

•RTU IEVF studente Kristīne Vjakse (izvirza RTU IEVF SP)

SABIEDRISKO ATTIECĪBU NODAĻA

•RTU TMF studente Paula Dīriņa (izvirza RTU TMF SP)

•RTU MLĶF studente Diāna Kokoreviča (izvirza RTU ETF SP, RTU MLĶF SP,  RTU BF SP)

KULTŪRAS UN SPORTA NODAĻA

•RTU ETF studente SendijaČiževska (izvirza RTU ETF SP)

•RTU IEVF studente Lelde Saleniece (izvirza RTU DITF SP, RTU IEVF SP)

•RTU EEF studente MāraMeinharde (izvirza RTU EEF SP)

Līdz 19. aprīlim visiem izvirzītajiem kandidātiem bija uzdevums nosūtīt RTU SP Vēlēšanu komisijai šādus dokumentus: CV, motivācijas vēstuli un darbības plānu, savukārt piektdien, 25. aprīlī kandidātiem būs jāprezentē sevi RTU SP kopsapulces biedriem, iepazīstinot ar sevi, kā arī plānotās darbības plānu.

RTU SP Valdes vēlēšanas notiks Āzenes ielā 12 – 105, sākums plkst.14:00.

Uz RTU SP Valdes vēlēšanu kopsapulci tiek aicināts ikviens interesants. Būs iespēja iepazīties ar kandidātiem, izteikt viedokli, kā arī uzdot sev interesējošus jautājumus.

RTU SP Valdes vēlēšanu kopsapulcē savu gada darbību prezentēs arī RTU SP Revīzijas komisija, kā arī tagadējā RTU SP Valde.