TechPeaks programmā mudina pieteikties ne tikai komandas, bet arī indivīdus

1032613_ORIGINAL_1389172066.pngLīdz 20. janvārim var pieteikties dalībai Itālijā bāzētajā akseleratorā TechPeaks, 
turklāt to var darīt ne vien komandas ar skaidru biznesu ideju, bet arī individuāli cilvēki
.

Eiropā ir daudz dažādas aktivitātes, kas fokusējas uz tehnoloģiju iesācējuzņēmumu jeb startup atbalstu. Lielākā daļa orientējas uz tādiem, kam jau ir komanda un ideja, tehnoloģija, kad ir diezgan viegli izlemt, kā rīkoties. «Mēs palīdzam gan individuāliem cilvēkiem, gan komandām – gan ar idejām, gan bez tām. Mēs koncentrējamies uz talantu attīstību, mēs ticam – ja ir pareizā attieksme, jebkura ideja ir attīstāma. Ar pareizajiem cilvēkiem var «pacelt» jebkuru ideju,» saka Darja Batukhtina (Daria Batukhtina), Itālijas akseleratora TechPeaks pārstāve. Šī akseleratora veidotāji vēlas parādīt, ka uzņēmējdarbība var būt dzīvesveids, ka cilvēkiem ir iespēja darīt ko citu, ne tikai strādāt algotu darbu. «Šī ir valdības iniciatīva, gudrs veids, kā veicināt un attīstīt vietējo ekosistēmu, ekonomiku,» saka D. Batukhtina.

Programmas dalībnieki ik mēnesi saņem nelielu kabatas naudu ikdienas tēriņiem. Pirmā konkursa dalībniekiem tie bija 500 eiro mēnesī, šoreiz – 700 eiro.

Veicina ekonomiku


«Akselerators ir starptautisks. Mums nav ierobežojumu vai cilvēks ir no Amerikas, Latvijas vai Krievijas. Pirmkārt, mēs meklējam cilvēkus ar ļoti labām IT zināšanām un pieredzi – labus programmētājus, dizainerus, biznesa attīstītājus utt.,» saka D. Batukhtina. Tā kā TechPeaks ir itāļu programma, pirmajā konkursā 35% dalībnieku bija no Itālijas. Aptuveni tikpat bija no ES un citām valstīm. Viņa teic, ka starptautiska komanda atklāj dažādus domāšanas veidus, kas palīdz pārējiem.
D. Batukhtina uzsver, ka šāda veida programmām ir liela ekonomiskā vērtība. Līdzīgi kā citviet, TechPeaks dalībnieki dibina savu uzņēmumu valstī, kur atrodas akselerators, tādējādi attīstot vietējo ekonomiku. Ja akseleratorā cilvēks piedalās individuāli, viņš programmas laikā piedalās dažādās darbnīcās, komandās un izveido vai «pieslejas» kādai komandai.

Jāaizpilda anketa


Nākamajā TechPeaks konkursā var pieteikties līdz 20. janvārim un D. Batukhtina pieteikumu vidū labprāt redzētu arī kādu no Latvijas. Galvenais ir aizpildīt anketu TechPeaks mājaslapā. Tās pārstāvjiem ir svarīgi redzēt interesentu prasmes un attieksmi. «Arī citos akseleratoros cilvēki bieži jautā – kāpēc neizvēlējās mani? Tas ir jāpajautā sev, vai es tiešām esmu atbilstošs šim akseleratoram, vai es iederēšos šajā vidē, vai man ir atvērts prāts, vai es tiešām vēlos starptautisku biznesu,» teic D. Batukhtina. Pirmajā konkursā bija sāktas vairāk nekā tūkstoš anketas, no tām pabeigtas – 650, bet uzņēma 64 cilvēkus.