Zināšanu algoritms

Zināšanu algoritms24. martā, plkst. 16:30, Meža 1/3-208 Studentu Parlamenta Studiju nodaļa  sadarbībā ar Swedbank jauniešu programmu OPEN rīko ceturto lekciju vieslekciju ciklā, kas norisināsies Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē (DITF) ar nosaukumu „Zināšanu algoritms”.

Līdzīgi kā citiem studentiem jau notikušajās vieslekcijās, kā „Zināšanu mehānisms”, arī DITF studentiem būs iespēja satikt IT nozares profesionāļus, lai varētu uzzināt:

•    kādi ir labi nozares speciālisti;
•    ko viņi dara savā ikdienā;
•    kas bez apgūtā universitātē ir vēl papildus jāapgūst;
•    kādas ir izaugsmes iespējas studentiem.

Studentiem būs iespēja tikties ar trīs IT nozares pārstāvjiem:
Līgu Stankeviču, Procter&Gamble IT menedžeri Baltijas valstīs;
Imantu Freibergu, Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidentu ;
Pārstāvjiem no Lattelecom Technology.

Vieslekcijas „Zināšanu algoritms” mērķis ir veidot studentu izpratni par to, kādas zināšanas IT nozarē tiek vērtētas visaugstāk, gūt priekšstatu par to, kā kļūt par nozares profesionāli. Studentus vieslektori iepazīstinās gan ar savu uzņēmumu, gan ar IT nozares aktualitātēm, kā arī ar prasībām darba tirgū.

Procter&Gamble Baltijā pārstāv 42 dažādas plaša patēriņa preču zīmes – kosmētiku, mazgāšanas līdzekļus, higiēnas preces, elektrotehniku. P&G ir vecākais plaša patēriņa preču ražotājs pasaulē un viens no pirmajiem starptautiskajiem šīs nozares preču ražotājiem, kas ienāca Baltijas valstīs. Līga Stankēviča nodarbojas ar lēmumu pieņemšanai un informācijas apstrādei domāto risinājumu ieviešanu un uzturēšanu Baltijas valstīs.

Kā Imanta Freiberga pārstāvētā organizācija LIKTA – Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija ziņo, ka Latvijā vislielākais iegūstamais resurss ir tieši zināšanas. Tāpēc LIKTA aizstāv Latvijas jaunos IT&T censoņus, sadarbojoties ar ES, kas ļauj Latvijā ieviest Eiropas Datorprasmes sertifikāta mācību programmu, kas ļautu studentiem doties uz ārzemēm strādāt uzreiz pēc mācībām.

Lattelecom Technology strādā apmēram 400 augsta līmeņa dažādu IT jomu speciālisti un projektu vadītāji. Pārdomāta ilgtermiņa stratēģija, veiksmīga partneru izvēle, augsti kvalificēti speciālisti, kompetence plašā IT pakalpojumu spektrā un klienta vajadzību izpratne ir galvenie faktori, kas nodrošina kompānijas izaugsmi un nepārtrauktu attīstību.

Uz vieslekciju „Zināšanu algoritms” ir aicināts ikviens interesents un īpaši DITF studenti, jo tā ir lieliska iespēja uzzināt, kā kļūt par labu, pieprasītu un neaizvietojamu speciālistu.