„Robotika 2010” sacensības ir klāt!

„Robotika 2010” sacensības ir klāt!

Pārliecinies kādi roboti tiek būvēti Latvijā, 1.maijā apmeklējot „Robotika 2010” sacensības , kas ar „O!Karte: kam ir ko teikt” atbalstu  norisināsies RTU Lielajā aulā , Kaļķu ielā 1. Šogad sacensības iegūst Baltijas mēroga nokrāsu, jo sacensību ietvaros norisinās „Baltic Robot Sumo” Rīgas kausa izcīņas posms.

Sacensību disciplīnu nolikumi un pieteikšanās veidlapas: www.robotika.lv un www.balticrobotsumo.org

Sacensību dienā būs iespēja vērot, robotikas entuziastu veidoto, robotu cīņas un sacīkstes sešās disciplīnās. Līnijsekotāju robotu disciplīnā būs 2 klases: iesācēju, kur ņemt dalību varēs skolēni un profesionāļu klase, kas paredzēta studentiem un inženieriem. Norisināsies jau tradicionālās SUMO disciplīnas: min sumo, 3 kg sumo, Roomba suma. Ir paredzēta arī Freestyle robotu klase, kur robotiem nav nekādi ierobežojumi, kā arī pirmās MicroMouse disciplīnas paraugsacensības, kur robota galvenais uzdevums ir atrast ceļu no labirinta.

Paralēli sacensībām visiem interesentiem būs iespēja piedalīties dažādās tehniskās jaunrades darbnīcās.  Tallink kuģu modeļu darbnīcā, tiks meistaroti kuģi, kas tiks izmēģināti improvizētās sacensībās, kur kuģiem būs jāveic distance no Rīgas uz Stokholmu. Kuģu modeļu veidotājiem būs iespēja cīnīties par galveno balvu ceļojumu uz Stokholmu ar Tallink prāmi.

Svētdien, 2. maijā, RTU, Kaļķu ielā 1 – 301, norisināsies Robotikas forums, kurā Baltijas robotikas entuziasti diskutēs par robotikas kustības dalībnieku sadarbību Baltijas mērogā, kā arī apmainīsies ar idejām par efektīvāku robotu veidošanu.

Latvijas Mobilais Telefons viceprezidents Ingmārs Pūķis: „O!Karte atbalsta radošo pašizpausmi un tos, kam ir ko teikt. Kā tehnoloģiju līderim mums jo īpašs prieks ir par tiem, kam ir ko teikt tehniskās jaunrades jomā, tāpēc O!Karte kļuvusi par „Robotika 2010” ģenerālsponsoru. Ceram, ka šīs sacensības veicinās jauniešu interesi par tehniskajām zinātnēm un kāds no dalībniekiem nākotnē varētu kļūt pat izcilu izgudrotāju. ”

Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš atzīst: „„Robotika” piesaista jauniešus inženierzinātnēm, tādēļ šīs sacensības Latvijai ir ļoti vajadzīgas. Kā apliecina pasaules prakse, valsts ekonomikas attīstībā būtiskāko lomu spēlē tieši inženierzinātnes, un ir pierādīts, ka inovācijas visbiežāk rodas dažādu nozaru saskarsmes punktos. Arī robotika ir starpdisciplināra, tas ir izziņas process, kura rezultātā var rasties jauni izstrādājumi, tehnoloģijas un risinājumi.”

Sacensības „Robotika 2010” un „Baltic Robot Sumo Riga Cup” organizē Rīgas Tehniskās universitātes Robotikas klubs sadarbībā ar RTU Studentu parlamentu.  Pasākuma ģenerālsponsors ir „O!Karte”, kuras sauklis ir „Kam ir ko teikt!”. Atbalsta: Rīgas Tehniskā universitāte, iRobot, AS „Tallink Group”, SIA „Elfa Elektronika”, SIA „Argus Radiodetaļu tirdzniecība”, SIA „Lielvārds”. Pieteikšanās sacensībām un vairāk informācijas: www.robotika.lv un www.balticrobotsumo.org

Papildu informācija:

Viktorija Klimko,

RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļas vadītāja

Tel.:  27896240

E-pasts: Viktorija.Klimko@rtusp.lv