Koju dienas RTU no 12.-22.aprīlim!

Koju dienas ir pasākumu un konkursu kopums, kas veltīts tieši RTU studentu dienesta viesnīcas dzīvojošajiem studentiem! Koju dienu I daļa – 12.-15. aprīlī norisināsies Ezermalas, Laimdotas un Burtnieku ielas kojās, turpretī  Koju dienu II daļa – 19.-22. aprīlī būs Āzenes, Indriķa, Meža un Lilijas ielas kojās. Piedalies arī Tu un uzzini daudz jauna un neatklāta par savām kopmītnēm, kā arī iepazīsties ar jauniem koju biedriem noslēguma pasākumos, kas norisināsies 15. un 22. aprīli.

Kojīgākā  istabiņa
Mājās, mīļās mājas. Pag, pag – kojas, mīļās kojas ir pareizāk teikt! Tā kā kopmītnes ir visas koju nedēļas pamats, mēs nekādā gadījumā nedrīkstam aizmirst par to galveno pielietojumu – dzīvojamo telpu. Tā kā istabiņa nav tikai sienas kurās dzīvojam, bet arī personības un talanti, istabas vērtējumā tiks iekļauts arī istabas triks. Kas tas? Veids, kā likt savai istabiņai izgaist? Nē, diez vai… Bet, ja vari to izdarīt, tad droši piesakies! Trika skaidrojums būtu tāds – darbība, kas pārsteidz un ieintriģē cilvēkus. Šajā gadījumā Tev tas jāsaista ar savu istabiņu, piemēram, Tev no lampas izlien zaķītis vai Tu māki uztaisīt salto no vienas gultas uz otru. Lūk to žūrija tiešām labprāt redzētu! Vēl lieliskāk, ja Tavs triks ir ikdienā lietderīgi izmantojams. Un protams trikam jānorisinās, tā, lai mūsu mīļajām istabiņām nekas ļauns nenotiek.Ja Tu lepojies ar savu padarīto istabiņas iekārtošanā, un arī ar kādu ipašu triku, noteikti piesaki savu istabiņu radošajam konkursam „Kojīgākā istabiņa”, iesūtot istabiņas foto(vēlams ne lielāku kā 3Mb), kā arī trika nelielu aprakstu uz e-pasta adresi kojas@rtusp.lv līdz 12. aprīlim, ja mitinies Ezermalas, Laimdotas vai Burtnieku ielas kopmītnēs, savukārt līdz 19., ja Āzenes, Indriķa, Lilijas vai Meža ielā (neaizmirsti norādīt arī savu vārdu, koju adresi un istabiņas numuru). Labākās istabas dabā apskatīs arī žūrijas komisija un izvēlēsies to istabiņu, kura ir pelnījusi kojīgākās titulu. Protams, labākajiem balvas!

Koju dienas I Kojīgākā istabiņa nolikums
Koju dienas II Kojīgākā istabiņa nolikums

Gastronomiskās izvirtības
Bieži vien cilvēkiem ar tehnisko domāšanu piemīt kāds ļoti radošs talants. Ja, ejot garām virtuvei, kad Tu gatavo savu šedevru, Taviem koju biedriem notek siekala, tad pavisam noteikti arī Tev tāds ir! – pie tam ļoti garšīgs. Tāpēc te un tagad ir Tava iespēja ar to palepoties, saņemt pavisam oficiālu atzinību un arī balvu. Piesaki savu izcilāko koju recepti konkursam „Gastronomiskās izvirtības”!
Tātad savas receptes sastāvdaļas, to daudzumu un pagatavošanas scenāriju un izmaksas sūti uz e-pasta adresi kojas@rtusp.lv līdz 12. aprīlim, ja mitinies Ezermalas, Laimdotas vai Burtnieku ielas kopmītnēs, savukārt līdz 19., ja Āzenes, Indriķa, Lilijas vai Meža ielā. Par lielu plusu vērtēšanas komisija uzskatīs arī garduma fotoattēlu.

Koju dienas I Gastronomiskās izvirtības nolikums
Koju dienas II Gastronomiskās izvirtības nolikums

Skrējiens uz bodi
Iedomājies situāciju, Tu tikko esi atnācis no lekcijām, ledusskapis tukšs, bet vēders no tukšuma kurkst tā, ka pat kaimiņi dzird? Ko darīt? Jāskrien uz veikalu! Un Jāskrien pavisam tiešā nozīmē. Bieži tā gadās? Tad jau Tu esi pieredzējis skrējējs pēc pusdienām. Tas nozīmē, ka Tev jāņem savs kaimiņš (lai viņam nav jāklausās, kā kurkst Tavs vēders) un jāpiedalās skrējienā pēc pusdienām. Reģistrejies skrējienam pie savu koju izejas no pulksten 16:30 līdz 17:00, kad arī tiks dots stars skrējienam.

Koju dienas I Skrējiens uz bodi nolikums
Koju dienas II Skrējiens uz bodi nolikums

Pelmeņu ātr-ēšanas sacīkstes
Kā pusdieno studenti? Ekonomiski! – gan cenās, gan laikos! Jo studentam taču jāsteidz mācīties un ballēties. Un ko ēd studenti ekonomiski? Pelmeņus! Pelmeņus var uzvārīt ātri un tie ir pieejamās cenās. Tāpēc ir jāpārbauda, kurš students pelmeņus ēd visekonomiskāk (ātrāk). 19. aprīlī Ķīpsalā norisināsies pelmeņu ātr-ēšanas sacensības. Pat, ja nevēlies piedalīties, Tev tur ir jābūt – jāzina taču kāpēc Tavs kaimiņš vairs nekad mūžā negribēs ēst pelmeņus.

Koju dienas I Pelmeņu ātr-ēšanas sacīkstes
Koju dienas II Pelmeņu ātrēšanas sacīkstes

Koju break in/out
Ne vienmēr tas grūtākais ir izlauzties, dažreiz arī ļoti,  ļoti vajag ielauzties, piemēram, kojās. Tā studentiem laiku pa laikam  gadās – jātiek augšā, lejā, priekšā, iekšā vai vēl kaut kur. Ja nu Tev gadījumā ir lielisks stāsts par to, kā Tu esi to izdarījis, tad sūti to uz kojas@rtusp.lv līdz 12. aprīlim, ja mitinies Ezermalas, Laimdotas vai Burtnieku ielas kopmītnēs, savukārt līdz 19., ja Āzenes, Indriķa, Lilijas vai Meža ielā.

Koju dienas I Koju break in/out nolikums
Koju dienas II Koju break in/out nolikums

Koju inženieris
Vai Tu zināji, ka:
– Katru mēnesi par elektrību un ūdeni vienās kojās ir jāmaksā 18 000Ls;
– Par salūzušām iekārtam vai mēbelēm ir jāierakstās pie komendantes dežūržurnālā, lai saimnieks atnāktu un salabotu;
– ka pat caur visvienkāršākajiem plastikāta logiem ar siltumu labi izolējošām stikla paketēm izplūst par 63% mazāk siltuma nekā caur vecajiem logiem ar koka rāmjiem;
Tagad ir pienākusi tava iespēja padalīties ar savām inženiertehniskajām idejām par enerģijas un resursu ekonomijas iespējām kojās (ūdens, elektrība, siltums un jebkas, kas tev ienāk prātā). Un te Tava ideja var milzīga un patiešām nozīmīga, jo labākās idejas tiks iesniegtas RTU Studentu parlamentā izskatīšanai. Iedomājies turpmāko – tās tiek realizētas, nauda tiek ietaupīta un to ir jāizlieto kaut kur citur! Lieliski – telpas tiek izremontētas, visi logi nomainīti, varbūt pat iepērk jaunas, mīkstākas gultas! Tu noteikti labprāt to piedzīvotu, vai ne? Tātad viss, kas Tev jādara ir jāaizsūta maziņš vai garš un sīkumu pilns (kā nu pats vēlies) e-pasts uz adresi … līdz datumam. Pavisam vienkārši! Tev šķiet, ka arī, ja tavu ideju īstenos, tad Tu vairs te nedzīvosi un Tev labuma nebūs? Neuztraucies, labākās idejas dabūs balvas tūlīt un tagad – koju nedēļas noslēgumā.

Koju dienas I Koju inženieris nolikums
Koju dienas II Koju inženieris nolikums

Konter Straik 1.6
Turnīrs norisināsies uz atsevišķa privātā servera, „lielajās” kartēs. Pieteikānās komandās pa diviem cilvēkiem katrā. Atkarībā no pieteikumu skaita komandas tiks sadalītas apakšgrupās. Katrā apakšgrupā 6 komandas, no kurām divas labākās dodas uz pusfinālu/finālu. Uzvarētāji tiek noteikti pēc lielākās attiecību kills/deaths summas komandā. Sūti sava teama pieteikumu uz kojas@rtusp.lv līdz 12. aprīlim, ja mitinies Ezermalas, Laimdotas vai Burtnieku ielas kopmītnēs, savukārt līdz 19., ja Āzenes, Indriķa, Lilijas vai Meža ielā, norādot savu vārdu, uzvārdu, koju adresi un vēlams arī nickname zem kura spēlēsi. Atbildē par pieteikumu saņemsi servera info, kā arī instrukcijas, kā varēsi pievienoties spēlei norises dienā.

Koju dienas I Konter Straik 1.6 nolikums
Koju dienas II Konter Straik 1.6 nolikums