RTU Ziemas sporta spēles

Kā jau katru gadu, arī šogad, sesijai noslēdzoties, Studentu parlaments organizē „RTU Ziemas sporta spēles”. Šogad tās norisināsies 4. februārī no plkst. 14 līdz aptuveni 18 Ķīpsalā, Kolonādē.
Pasākums arī šogad ir tendēts uz netradicionālām sporta spēlēm, kur iepriekšēja sagatavotība nav nepieciešama.Tev būs iespēja piedalīties un pierādīt sevi gan individuāli, gan vienā komandā kopā ar draugiem sekojošās disciplīnās:
•    skulptūru veidošana;
•    pikošanās sacensības;
•    futols ar lielo bumbu;
•    ragavu stumšana;
•    biatlons, jautrības stafete;
•    piku pavēlnieks;
•    bļitkotājs.
Pasākuma atbalstītāji ir parūpējušies par balvām: 4 stundu Līvu akvaparka apmeklējumi, Atlantis sporta kluba apmeklējumi, ISIC dāvanu kartes un disciplīnai futbols ar ielo bumbu uzvarētājkomanda saņems Tallink braucienu uz  Stokholmu.
Kā jau visiem labi zināms – veselā miesā ir vesels gars. Student, nāc un piedalies 2010. gada RTU Ziemas sporta spēlēs, lai visi mēs kopā varētu pavadīt pēdējo sesijas ceturtdienu un labi pavadīt laiku. :)

DISCIPLĪNU APRAKSTI:

Skulptūru veidošana
Konkurss kurā var piedalīties gan individuāli, gan komandā. Studentiem šajā konkursā ir jāizveido kaut kāda sniega figūra vai figurās, kuras pēc tam novērtēs speciāli nozīmētā komisija. Jo tā figūra būs interesantāka, sarežģītāka un inovatīva, tad ir lielākas iespējas uzvarēt.
Pikošanās sacensībās
Ierobežotā teritorijā sacensību dalībniekiem 5 cilvēku sastāvā katrā komandā vajadzēs pikoties ar pretinieku komandu. Pēc trāpījuma ar piku cilvēkam, kuram trāpīja ir jāatstāj laukums. Uzvarēs tā komanda, kurai vismaz viens cilvēks laukumā. Komandas tiks sadalītas apakšgrupās, kur viņas izspēlēs katra ar katru un tad labākās komandas tiks tālāk uz pusfinālu un finālu.
Futbols ar lielo bumbu
Komandas no 4 cilvēkiem spēlēs futbolu ar lielo vingrošanas bumbu ar pretinieku komandu. Viņi spēlēs pēc vispārējiem futbola noteikumiem uz ierobežota laukuma, bet bez vārtsarga un lielos vārtus tur aizvietos lielie ķegļi, kuru nositot komandā gūst punktu. Spēle ilgs ierobežotu laiku un beigās uzvarēs tā komanda, kurai izrādīsies vairāk nosistu ķegļu. Visas komandas tiks sadalītas apakšgrupās, kur viņas izspēlēs savā starpā visas spēles un labākās tiks uz pusfinālu un finālu.
Ragavu stumšana
Diviem cilvēkiem, viens no tiem būs ŗagavu stūmējs un otrs sēdēs ragavās, vajadzēs pārvarēt dažādus šķēršļus ar ragavām iezīmētajā trasē , izpildot dažādus uzdevumus pa ceļam. Uzvarēs tā komanda, kura visātrāk un visprecīzāk paveiks doto uzdevumu.
Biatlons
Šajā stafetē varēs piedalīties ikviens students individuāli. Pēc starta signāla viens students dodas distancē un izpilda 3 uzdevumus, piemēram, mēģina iemest 3 bumbiņas mērķī (cik daudz netrāpīs, tik daudz viņam būs jāskrien soda aplīši, tikai tad viņš varēs pildīt nākamo uzdevumu un tā arī ar pārējiem uzdevumiem), uzmest 3 riņķus kādam objektam, nogāzt 3 mērķus ar 3 bumbiņām. Tikai tad, kad visi uzdevumi izpildīti un visi soda apļi ir noskrieti var skriet uz finišu. Tos visus uzdevumus dalībnieki veic uz laiku, kuru apstādina, kad dalībnieks šķērso finiša līniju!
Jautrības stafete
Katrai komandai no 3 cilvēkiem vajadzēs doties distancē un izpildīt dažādus jautrus uzdevumus vienam pēc otra. Uzvarēs tā komanda, kurai būs ātrākai laiks distancē.
Piku pavelnieks
Individuāla disciplīna, kur var piedalīties ikviens students. Katram dalībniekam būs iedotas 5 pildbumbas, kuras viņam būs jāmet uz precizitāti uz mieta pusi. Divu tuvāk piemesto bumbu attālumi tiks fiksēti ar mērlenti un rezultāti saskaitīti. Uzvarēs tas, kuram divu labāko rezultātu summa būs vismazākā.
Bļitkotājs
Individuāla disciplīna, kur var piedalīties ikviens students. Katram dalībniekam iedos makšķeri ar kuras palīdzību viņam vajadzēs noķert cik vien var daudz zivtiņas, kuras būs izliktas uz zemes. Uzvarēs tas, kurš izmakšķerēs vairāk zivtiņu.