Biznesa interešu klubs „Portfelis” palīdzēs Tev spert pirmos soļus sava biznesa uzsākšanā

Portfelis logoTehnisko specialitāšu studentiem bieži vien trūkst uzņēmējdarbības un vadīšanas praktiskās un teorētiskās zināšanas, lai dibinātu savus uzņēmumus. Tāpēc jau ceturto gadu tiek organizēts biznesa interešu klubs (BIK) «Portfelis», kura mērķis ir veicināt neformālās biznesa izglītības iegūšanu RTU studentu vidū, ļaujot iegūt reālu uzņēmējdarbības pieredzi, nepieciešamās zināšanas un noderīgus kontaktus jaunu un veiksmīgu uzņēmumu dibināšanai.

Biznesa interešu kluba «Portfelis» lekciju tematika ir plaša: gan sociālām tēmām veltīta – tādām kā motivācija, līderprasmes, laika plānošana, stresa vadība, darbs komandā, prezentēšanas un uzstāšanās prasmes; gan ar uzņēmējdarbību saistītām tēmām veltīta – biznesa plāna veidošana, projektu vadība, finanšu plānošana, nodokļi, produktu virzīšana tirgū, personāla vadība u. c.

2013. gadā BIK «Portfelis» lekcijas vadīs un pieredzē dalīsies pārstāvji no tādiem uzņēmumiem kā AS «Swedbank», SIA «Nordic Training International», SIA «Me&Media», VAS «Latvijas Hipotēku un zemes banka», SIA «Baltikums», kā arī Vides risinājumu institūts, biedrība «ZINIS», biedrība «Līdere», Māra Millera studija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Jauno uzņēmēju centrs, Rīgas skolēnu doms, Biznesa augstskola «Turība» un Rīgas Tehniskā universitāte.

««Portfelis» ir lietišķs atribūts, kurā ir iespēja noguldīt zināšanas par uzņēmējdarbības pamatiem, biznesa vides būtību un vieslektoru pieredzi, kurā bez tā ir papildus vieta arī jauniem kontaktiem. Iegūtais Portfeļa saturs  noteikti noderēs, sākot pašam iet pa uzņēmējdarbības ceļiem» vērtē 2012. gada BIK «Portfelis» dalībnieks Pēteris Puķīte.

Savukārt Māra Meinharde uz BIK «Portfelis» pieteicās īsti nezinot, ko no tā iegūs: «Bet tagad man ir skaidrs, ka tā ir vieta, kur var iegūt noderīgu informāciju, bet svarīgākais, satikt cilvēkus ar līdzīgu domāšanu un iespējams pat turpmākos biznesa partnerus un draugus».

 

RTU Karjeras centrs izsludinājis nākamo pieteikšanos dalībai Biznesa interešu klubā «Portfelis». Pieteikšanās notiek līdz 2013. gada 31. janvārim. Lai pieteiktos, RTU studenti aicināti aizpildīt pieteikuma anketu šeit. Biznesa interešu kluba «Portfelis» rindās tiks uzņemti 50 motivētākie studenti un labākie saņems vienreizēju stipendiju no AS „Swedbank”.

Ar projekta nolikumu un mācību grafiku var iepazīties šeit.

Projektu atbalsta AS «Swedbank».