Cīņa pret jauniešu bezdarbu Latvijā

Patlaban jauniešu bezdarbs ir viena no lielākajām Eiropas Savienības problēmām. Statistikas dati liecina, ka 2013. gada martā visā Eiropas teritorijā bija 5.7 miljoni jauniešu-bezdarbnieku. Starp tiem 3.6 miljoni bija eirozonas iedzīvotāji.

JCI (Junior Chamber International) uzskata, ka jauniešu bezdarbs ir viena no sociālajām problēmām, kas jārisina domājot par mūsu nākotni. Šī iemesla dēļ pēc vairākiem (Y)our Future pasākumiem, kas tika rīkoti Briselē, bija pieņemts lēmums par visaptverošu kampaņu Eiropā, kas palīdzētu jauniešiem visās Eiropas valstīs risināt šīs nodarbinātības problēmas.

Latvija ir viena no ES valstīm, kas piedzīvoja ļoti smagu ekonomisko krīzi un joprojām cenšas panākt pozitīvas izmaiņas sakarā ar lielo jauniešu bezdarba līmeni. Starp visiem darba meklētājiem Latvijā jauniešu īpatsvars sastāda aptuveni 22%. Lai risinātu šo problēmu, jaunieši pamet valsti, meklējot sev labākus dzīves apstākļus citur. Tajā pašā laikā, tikai nelielai daļai izdodas īstenot savu izsapņoto karjeru ārzemēs. Cerot, ka izdosies šo situāciju mainīt nākotnē, daudzi piekrīt strādāt zemus kvalifikācijas darbus.

Pasākums “Cīņa pret jauniešu bezdarbu Latvijā” tiek organizēts Latvijas jauniešiem vecumā no 21-27 gadiem, kuriem darba atrašana sagādā problēmas. Tā mērķis ir informēt jauniešus par veidiem, kā padarīt savas kandidatūras pievilcīgākas darba devējiem un pastāstīt viņiem par iespējām, kas ļauj veidot karjeru tepat Latvijā, tādā veidā atbalstot arī mūsu valsts ekonomiku.

Reģistrējies šeit http://www.our-future.eu/riga2014/registracija/