Koju Dienas 2011


Ārā pavasaris! NENĪKSTI KOJĀS – IZDZĪVO TĀS! Izklaides visām gaumēm ies gaisā no 28. Aprīļa līdz 5.maijam. Viss ko Tu vari iedomāties – radošas, sportiskas, netradicionālas un vienkārši jautras aktivitātes. Izvēlies starp velo orientēšanos un ātrajiem randiņiem, koju boulingu un ēdienizaicinājumu, zīmēšanas konkursu un counter strike turnīru, video konkursu un kopēju hokeja skatīšanos, utt. Vai galu galā vienkārši apmeklē atklāšanas vai noslēguma pasākumu ballītes, lai atvilktu elpu no studijām un izvēdinātu galvu.

 

Vairāk informācijas meklē www.kojudienas.rtu.lv

Pasākuma plāns:

28.04. Atklāšana – Frisbijs, Mežonīgā trīscīņa, Pelmeņu Ātr-ēšana, Chill-Out Underground: Arlecchino

30.04. Lielā Talka, Tējošana, Hokeja drudzis

2.05. Koju ēdienizaicinājums, Hokeja drudzis

3.05. Counter Strike, Ātrie randiņi

4.05. Velo orientēšanās, Hokeja drudzis

5.05. Noslēgums – Volejbols, Neformālais volejbols, Basketbola stafete, Pelmeņu Ātr-ēšana, Ballīte kojās

 

Frisbija čempionāts.

Ārā jau silts un zāle zaļo, bet vēl neesi paspējis nodarboties ar sportu brīvā dabā šajā pavasarī?

Šī ir lieliska iespēja izkustināt kaulus un muskuļus pēc ilgās ziemas. 28. aprīlī plkst. 17:30 notiek RTU frisbija turnīrs, pasākuma vieta – Ķīpsala, starp Āzenes ielu 22 un 12. Komandā 4 cilvēki (jābūt pārstāvētiem abiem dzimumiem). Komandu skaits ierobežots – tikai 16 komandas. Sacensībās piedalās 8 fakultāšu studentu pašpārvalžu komandas un 8 studentu izveidotas komandas.

 

Mežonīgā trīscīņa.

Šajās sacensībās dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar tiem sporta veidiem, kurus var ikdienā praktizēt kojās. Šīs sacensības sastāvēs no trim koju sporta veidiem:

 

Koju boulings. Dažreiz sanāk sadusmoties un iemest kādam ar čību kojās. Tad mēs piedāvājam Jums iespēju pārbaudīt savu precizitāti, metot ar zābaku pa pudelēm, gluži kā īstajā boulingā būs 10 pudeles un 2 metieni. Sacensības norisināsies pie Āzenes kopmītnēm.

Virves vilkšana. Katru dienu kojās notiek darbs pie trauku mazgāšanas, bloka tīrīšanu, istabas sakopšanu, kur katrs students velk virvi uz savu pusi. Tāpēc šajās sacensības Jums būs iespēja parādīt, cik spēcīgi Jūs esat, velkot virvi uz savu pusi. Norisināsies tas sekojoši – divas komandas nostāsies katra pie sava virves gala un ar tiesneša komandu notiks vilkšana. Uzvar tā komanda, kura pārvelk pretiniekus pāri līnijai.

Smagā nasta. Bieži vien mēs ejam kaut kur atpūsties un nejaunu vieni, bet ar veselu pulku draugu. Nereti nākot uz kojām no kāda tusiņa sanāk arī kādu draugu pastutēt vai pavilkt, kā arī pārvarēt ceļā dažādus šķēršļus. Tādēļ šajās sacensībās Jums būs iespēja parādīt cik īsā laika posmā Jūs varat nokļūt no viena punkta līdz otram pārvarot savā ceļā dažādus šķēršļus.

 

Pelmeņu ātr-ēšana.

Ikviens no mums zina, ka kojās iecienītākais ēdiens ir pelmeņi. To var gan ātri pagatavot, gan arī tikpat ātri apēst. Šajā sacensību disciplīnā Jums būs iespēja pierādīt, ka Jūs varat to apēst ātrāk par citiem.

 

 

Talka.

Bumbu padusē, grilu rokās un piknikā uz kanālmalu tepat Ķīpsalā. Vai vēl viena lieliska doma – nav ko sēdēt istabā, daudz patīkamāk ir saulainā pavasara dienā gulšņāt zālītē ārā pie kojām. Vilinoši! Vai varbūt tomēr nē…

Kanālmalā ne visur ir patīkami atrasties un ne vienmēr arī patīkami garām iet, ja garām aizlido tukša čipsu paka vai kāds cits atkritums. Tas pavisam noteikti arī nepadarīs zālienu pievilcīgu laiskai saules peldei. Te nu ir lieliska iespēja „Lielās talkas” ietvaros pielikt arī savu roku mūsu tuvākās vides sakopšanā. 30.aprīlī plkst. 12.00 tiekamies Ķīpsalā – kolonādē.

Vēlāk tēja, uzkodas un vakarā hokeja drudzis pēc labi padarīta darba. Par nepieciešamo nav jāuztraucas – cimdi, maisi būs un kopā darbs ies raiti.

 

Hokeja drudzis ir KLĀT un sākas jau 30.aprīlī

Katru gadu visi mēs ar nepacietību gaidām PČ hokejā. Šogad tas norisināsies Slovākijā no 29. aprīļa līdz 15. maijam un tajā piedalīsies 16 labākās Pasaules hokeja izlases. Latvijas izlase šogad spēlēs D apakšgrupā kopā ar Somiju, Čehiju un Dāniju. Ir sagaidāma ļoti saspringta un skaista cīņa.

Notikumam par godu 30. aprīlī un 2. maijā plkst. 21:00, ka arī 4. maijā  plkst. 17:00 RTU SP Sociālo lietu nodaļa aicina visus hokeja fanus uz kopīgu hokeja spēļu skatīšanos. Šī pasākuma norises vieta ir ETF fakultātes 102. auditorija. Pasākumā studenti saliedētā gaisotnē izbaudīs Latvijas hokeja izlases spēles Pasaules čempionātā 2011. gadā.

Hokeja drudzis šogad notiek Koju dienu ietvaros, līdz ar ko uz vietas būs iespēja piedalīties dažādos konkursos saistītos ar Hokeju un Koju dienām, kā arī būs iespēja noskatīties Video konkursam „10 iemesli kāpēc Jums ir jādzīvo kojās” iesūtītās īsfilmas.

Pagājušogad šis pasākums guva lielu atbalstu no studentu puses, kas 250 cilvēku sastāvā atnāca atbalstīt savējos. Vai šogad mēs uzstādīsim jaunu rekordu? Tiekamies Hokeja drudzī!

 

 

Ātrie randiņi

Piedalies „Ātrajos randiņos” un kļūsti par „Randiņu Miss vai Misteru” Koju dienās 2011!

Strauji tuvojas pavasaris, gaiss kļūst spirgtāks, dienas garākas un saulainākas. Varbūt Tu meklē partneri, draugu, ar ko kopā varētu doties siltās, naksnīgās pastaigās un peldēties jūrā? Šī ir Tava iespēja iepazīt jaunus cilvēkus ar nedaudz „kojīgu” piesitienu.

3.maijā plkst. 18:30, „Koju dienu 2011” ietvaros tieši Tev ir iespēja piedalīties „Ātrajos randiņos” (ārzemēs zināmos, kā „Speed dating”)  un, iespējams, atrast jaunus draugus un iegūt simpātijas, kā arī kļūt par „Randiņu Miss vai Misteru”.

Kā tas viss notiek? Ātrā randiņa noteikumi ir ļoti vienkārši. Cilvēku bariņš, kas bruņojušies ar personīgo pievilcību un atvērtību, tiek sadalīti pāros un dažu minūšu laikā cenšas iepazīt viens otru aizvien labāk. Kad atvēlētais laiks iztecējis, pāri savā starpā mainās un seko nākamais „randiņš”.  Pēc katras sarunas dalībnieki simpātiju anketā pieraksta, vai vēlētos ar šo cilvēku satikties atkal un spēles beigās organizatori pāriem, kas ir izveidojušies, noorganizē apmaiņu ar e-pastiem vai telefona numuriem. Pēc spēlēs dalībnieki nobalso arī par „Randiņu Miss un Misteru”.

Esi komunikabls, pārliecināts, interesants sarunu biedrs un atvērts jaunu cilvēku iepazīšanai? Piesakies Koju dienu 2011 „Ātrajiem randiņiem” līdz 29.aprīlim. Dalībnieku anketa atrodama šeit.

 

 

 

Koju ēdienizaicinājums.

Pierādi, ka īsts students prot radīt gastronomiskus brīnumus Koju dienu konkursā „Koju ēdienizaicinājums” 2011!

Studenta ikdiena- pavirini skapīšus, atver ledusskapi un saproti, ka nekas daudz tajos nav. Maciņš tieši tikpat tukšs. Ko darīt? Paņemt visu, kas vēl atlicis un ķerties pie brīnumainu ēdienu gatavošanas. Katrs students ir sava veida pavārs!

Lai Tu pierādītu, ka studenta ēdienreizes ir īsts izaicinājums- Koju dienu 2011 ietvaros piedalies konkursā „Koju ēdienizaicinājums”! Tas viss notiek 2.maijā, kur Tev būs lieliska iespēja pierādīt, ka esi labākais.

Uzdevums pavisam vienkāršs- tiek piedāvāti dažādi pārtikas produkti (tie tiks atklāti tikai pirms paša konkursa sākuma) ierobežotā skaitā, no kuriem vajadzēs pagatavot gardu ēdienu. Vērtēšana notiks klātienē pēc kritērijiem:

  • ēdiena un tā nosaukuma oriģinalitāte;
  • garša;
  • vizuālais noformējums;
  • ēdiena prezentācija

Apbalvošana- 5.maijs Koju dienu noslēguma pasākumā.

Pieteikums jāiesūta līdz 1. maijam. Sīkāku informāciju meklē nolikumā.

Ja tomēr neesi paspējis iesūtīt pieteikumu līdz 1. maijam, tad vari atstāt savu pieteikumu Āzenes ielas kojās pie komandantes arī konkursa dienā!

Iemet gatavošanas prasmes kabatā un nāc gatavot!

 

 

Counter Strike

Asajās Koju dienās 2011 – asā komandas spēlē Counter Strike 1.6 2×2 turnīrā.

Šeit nav svarīgs Jūsu dzimums, vecums un fakultāte, kurā mācāties, vai atzīmes, kas Jums bija par iepriekšējo sesiju! Te galvenais ir gaiša un ātra domāšana, spēja asi reaģēt uz pretinieku darbībām un, protams, veiklība!

2. maijā, 15:00 “Koju dienu 2011” laikā Tev ir iespēja parādīt, cik ļoti Tu esi gatavs izaicinājumam, piedaloties Counter Strike 1.6 2×2 turnīrā. Spēle šogad norisināsies sekojoši. Komandā ir jābūt 2 spēlētājiem, maksimālais komandu skaits 12. Komandas tiks sadalītas apakšgrupās. Katrā apakšgrupā  – sešas komandas, no kurām divas labākās tiek tālāk uz pusfinālu vai finālu. Uzvarētāji tiek noteikti pēc lielākās attiecību kills/deaths summas komandā.

Tradicionāla jau kļuvusi šī spēle studentu vidū! Ja gribi parādīt visiem kā esi samācījies spēlēt, vai vienkārši gribi labi pavadīt laiku – piesakies kojas@rtusp.lvlīdz 3.05 12:00 un vinnē!

 

 

Velo orientēšanās

Pirmoreiz RTU Studentu Parlaments rīko „Velo orientēšanos”. Atrodi noputējušo velosipēdu pēc ziemas, uzpumpē riepas un ieeļļo ķēdi un dodies 4. maijā plkst. 10:30 uz Ezermalas ielu 6 (TMF). Kur no plkst. 10:30 notiks „Velo orientēšanās”. Pasākuma mērķis ir likt studentiem kļūt aktīvākiem, atrast interesantus apskates objektus un paelpot svaigo pavasara gaisu.

Katram dalībniekam pirms starta tiek iedota karte un fotogrāfijas. Vadoties pēc kartes un fotogrāfijām jāatrod visi kontrolpunkti pēc iespējas īsākā laika posmā. Pasākuma finišs notiek Ezermalas ielā 6 (TMF). Labākie un ātrākie braucēji tiks apbalvoti ar balvām.

 

 

 

Volejbols.

Tā ir komandas sporta spēle ar bumbu, kuru var spēlēt gan sporta zālēs, gan “svaigā gaisā”. Daudziem volejbols asociējas ar vasaru, neformālu gaisotni pludmalē un iespēju iegūt lielisku iedegumu. Volejbols ir lielisks laika pavadīšanas veids, kas saliedē un uzlādē ar pozitīvu enerģiju.

 

 

Netradicionālais volejbols

Tas ir volejbols ar netradicionāliem noteikumiem, kas padara spēli oriģinālāku un aizraujošāku. Noteikumi neformālajam volejbolam šoreiz ir šādi – aizklāts tīkls un spēlētāji ar dvieļiem ķer un met bumbu, lai tā nokļūtu pretinieku laukumā. Šis ir lielisks izaicinājums ikvienam pamēģināt ko jaunu un netradicionālu.

 

 

Basketbola stafete.

Bieži vien dzīvojot kojās ir nācies pārvarēt dažādus šķēršļus, lai nokļūtu savā istabiņā. Ir gadījies pat savainoties, tāpēc, lai to novērstu, šī stafete ir īpaši labs treniņš, lai nokļūtu savā istabiņā sveiks un vesels, kā arī tā ir iespēja uzlabot savas basketbola prasmes driblējot un metot grozā bumbu. Lai tu nejustos vientuļi, stafetes uzdevumi ir sagatavoti, lai tos veiktu pārī ar savu komandas biedru.

 

 

Zīmēšanas konkurss.

Esi kādreiz zīmējis karikatūras, smieklīgus zīmējumus par studentiem lekcijās? Vai arī draugi saka, ka Tu zīmē vienkārši fantastiski?

Šoreiz Tev būs iespēja uzzīmēt klātienē epizodi no dzīves, vai arī iztēli par studentu dzīvi kojās. Zīmēšana notiks Koju dienu noslēguma dienā paralēli visām aktivitātēm laikā no 18:30 līdz 21:00

 

 

 

 

Noslēguma pasākuma afterpaty.

(05.maijā 21:30 Teikas kojās) Protams, pēc kārtīgas Koju nedēļas ir vajadzīga kārtīga atpūta, tāpēc no 21:30 Jūs gaida dažāda mūzika, negaidīti pārsteigumu konkursi un kaislīgākās dejas Teiku koju foajē.

 

Uz tikšanos koju dienās 2011 :)