Brilles programmētājiem un citiem IT speciālistiem par 1Ls

imagesZinu, ka daudzi mani draugi un studiju biedri brīvajā laikā piestrādā kādos IT darbos, tāpēc veltu šo rakstu tieši viņiem. Bet augustā šis būs aktuāli arī nestrādājošajiem studentiem! :) Šodien biju ļoti pārsteigts, ka beidzot arī pie mums Latvijā ir kāda akcija, zem kuras neslēpjās nekādi zemūdens akmeņi. Aizgāju uz Fielmann optiku, uztaisīju redzes pārbaudi (to bez maksas veica reāli seksīgs zaķis), iegādājos brilles ar visiem stikliem un tiešām varēju samaksāt tikai VIENU LATU!!! Es ar brillēm staigāju jau no bērnības un šķiet, ka nekad tā zem 70Ls arī neesmu varējis iekļauties, turklāt es arī cenšos iet uz briļļu veikaliem tikai kad ir akcijas.

Ir, protams, daži nosacījumi, kuri jāievēro:

Piedāvājums spēkā vienām korekcijas brillēm, izvēloties ietvaru no bezmaksas kolekcijas un standartlēcas (ph līdz ± 4.0, cyl līdz +2.0). Optikā jāuzrāda profesijas apliecinošu izziņu no darba vietas un ne vecāku par 1 gadu ārsta recepti vai jāpiereģistrējas mūsu optikas salonā uz redzes pārbaudi.

Tā bezmaksas kolekcija tiešām bija krietni plašāka nekā biju gaidījis. Domāju, ka atnākot uz salonu ieraudzīšu kādus pāris ietvarus, kurus neviens nav pircis, tādēļ viņus atdod bez maksas, bet nē, tie bezmasas ietvari pat bija diezgan stilīgi un kvalitatīvi.

Bija jādabū no darba arī izziņa par to, ka tiešām esmu IT speciālists. Godīgi sakot, viņi tur pat īsti viņu neizlasīja, galvenais, ka tika iedots kaut kāds papīrs.  Viņas var rakstīt brīvā formā, tomēr pievienoju savu izziņu paraugam, jo pašam parasti brīvajā formā ir grūtāk kaut ko uzrakstīt nekā pēc parauga.

PS. Es raksta sākumā nedaudz samelojos. Izrādījās, ka neiekļaujos tajos nosacījumos, jo cilindrus (tie ir tad, ja ir ne tikai slikta redze, bet bilde arī mazliet dubultojas) un to ph izrādās skaita kopā un man sanāca kopā -5, tādēļ nācās piemaksāt 15Ls, bet jebkurā gadījumā tas ir mega izdevīgs piedāvājums, jo parasti stikliņi vien maksā ap 35ls. Tā kā vairumam cilvēku nav tik slikta redze kā man un nav astigmātisms (cilindri), noteikti izdosies tikt cauri ar vienu latu.

 

DITF SP Vecbiedrs,
Kārlis Baumanis